Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Žurne službe predstavile se građanima i onim najmlađima /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Žurne službe predstavile se građanima i onim najmlađima /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Žurne službe predstavile se građanima i onim najmlađima /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA – Obilježavajući Međunarodni dan civilne zaštite svoj rad predstavile žurne službe koje djeluju u sustavu zaštite i spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Hrvatska gorska služba spašavanja, vatrogasne postrojbe, Ronilački klub Požega i Gradsko društvo Crvenog križa.

Tom prigodom dijeljeni su promotivni materijali u cilju podizanja razine svijesti građana o neposrednim opasnostima i postupanju žurnih službi u velikim nesrećama i katastrofama.



Potporu u prezentaciji dao je zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon koji je i u funkciji načelnika Stožera civilne zaštite za područje grada Požege.

-Ovdje smo kako bi prezentirali rad žurnih službi našim građanima, da znaju kako su te službe uvijek tu i uvijek na oprezu i pomoći, u svakom trenutku - rekao je Pilon

Grad Požega ima opću postrojbu civilne zaštite koja broji 60 članova za koju se iz svog proračuna za obuku civilne zaštite i nabavku opreme izdvaja više od 100 tisuća kuna.



Vatrogasci su jedni od onih službi koji pomoć pružaju u gotovo svim kritičnim situacijama, bez obzira o kojoj se ugrozil, opasnosti ili neželjenom događaju radi. I oni su se predstavili građanima, a zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Požege naglašava kako su upravo oni glavna operativna snaga sustava civilne zaštite. 

-Ovdje su s nama vatrogasci iz Vatrogasne zajednice grada Požege koja ima tri članice – DVD Požega, DVD Gornji Emovci i javnu vatrogasnu postrojbu. Izložili smo samo dio naše vatrogasne opreme koju koristimo tijekom cijele godine, od gašenja požara na otvorenim prostorima do gašenja strukturnih požara te opremu koju koristimo u slučaju akcidentnih situacija - istakao je Zdenko Mautner zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe.

Središnja svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH koju organizira Državna uprava za zaštitu i spašavanje, na kojoj će se tradicionalno dodijeliti Godišnje nagrade i priznanja održat će se danas u Vukovaru.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo