Županova pročelnica “izgubila kompas,”: Nazvala novinara, izvikala se i prekinula vezu!

Autor: DK

Nije prvi puta da Mateja Tomašević, pročelnica Ureda požeško -slavonskog župana Alojza Tomaševića s medijima komunicira na neprimjeren način. Takav način ponašanja prema uredniku pozega.eu portala u međusobnoj komunikaciji više je puta „uvažena“ pročelnica Tomašević pokazivala misleći da ima nekakvu svoju funkcijsku moć. Na to nismo previše obraćali pozornost i kao takvo ponašanje primali previše ka srcu razmišljajući mlada je, ima vremena naučit će osnove kulturnog ponašanja te se dolično nositi s funkcijom koju obnaša.

Prelazili smo preko dosta toga, novinarski posao odrađivali više nego korektno prema Županiji, njenom cijenjenom aktualnom županu, njegovim zamjenicima, svim dužnosnicima, pratili ih na brojnim događanjima, korektno i slobodno se može reći afirmativno pisali. Unatoč zadnjem ispadu „uvažene i iskusne“ mlade pročelnice Mateje Tomašević tako će i ostati jer ne smatramo da ona kao pojedinac ne predstavlja županiju niti može utjecati na trenutnu suradnju i onu u budućnosti.

Što se zapravo dogodilo? Ovih je dana sa službenog je mobitela urednik pozega.eu portala primio neugodan i drzak poziv „uvažene“ mlade pročelnice Mateje Tomašević koja se gotovo bez kulturnog pozdrava obratila povišenim i prijetećim tonom riječima: “Da ti više nikad nije palo na pamet dati nekome moj broj mobitela!!!”. Nakon toga je prekinula „na kulturan način“ vezu bez pojašnjenja kome i kad.……

Urednik pozega.eu portala ostao je čuđenju i nevjerici razmišljajući o načinu poziva pitajući se kako se usudila upiti takav poziv te zašto bi službeni broj pročelnice županova ureda bio tajan kojeg uredno proračunskim sredstvima plaća Požeško-slavonska županija kao i skupocjeni mobilni uređaj kojeg pročelnica koristi.

Urednik pozega.eu pročelnici je uputio SMS poruku te odmah nakon njenog neprimjerenog poziva, kojeg možemo smatrati i prijetećim, zatražio službeno pojašnjenje njezinog ponašanja na što pročelnica nije odgovorila niti do traženog roka kao i objave ovog članka, a prošlo je nekoliko dana.

Je li gospođicu Tomašević ponijela funkcija koju obnaša (s potrebnim uvjetima ili bez njih) pa  je svojim drskim i nekulturnim ponašanjem odlučila (ne prvi put) verbalno se obračunavati s novinarima ili je u pitanju ipak samo riječ o osobnoj kulturi, i nije tako važno. Važno je da svojim ponašanjem šalje javnosti sliku institucije i ureda u kojem radi.

Za nadati se da će njeni nadređeni, u konačnici župan Alojz Tomašević, reagirati na njeno ponašanje i barem umjesto nje uputiti pismo isprike uz obećanje da će pročelnica Tomašević biti upozorena na kulturnije ponašanje. Teško je za povjerovati da će do toga doći, živi bili pa vidjeli!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »