Župan Tomašević uručio priznanja i nagrade učenicima, mentorima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola (foto)

Autor: D.K.

DSC_5912POŽEGA –  Požeško-slavonska županija je i ove godine nagradila učenike i  mentore osnovnih i srednjih škola koji su na državnim i međunarodnim  natjecanjima i smotrama osvojili prvo, drugo i treće mjesto. Svečanost je upriličena u Županijskoj vijećnici u prigodi nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana na kojem je bilo 40 učenika i 13 mentora osnovnih škola te 52 učenika i 22 mentora srednjih škola.

Učenici osnovnih škola osvojili su zapažene rezultate na natjecanjima iz fizike, stranih jezika, tehničke kulture, sporta i umjetnosti, a srednjoškolci su se dokazali na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Glazbena škola Požega brojne je nagrade osvojila u pojedinačnom sivranju tambure, u kategoriji tamburaških sastava i komornih ansambala kao i u sviranju puhačkih instrumenata.

Tehnička škola  u autokedu ima prvaka Hrvatske i osvojila je dvije zlatne medalje u inovacijama, dok su u Obrtničkoj školi najbolji odjevni tehničari, krojači i tesari u Hrvatskoj.

Požeška Gimnazija ponosi se jedinom članicom ekipe Hrvatske na međunarodnom turniru prirodoslovaca u Beogradu, a Ekonomska škola prvakom na međunarodnom natjecanju u kompjutorskoj daktilografiji.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije