Župan Tomašević i gradonačenik Neferović posjetili dežurne službe u novogodišnjoj noći

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, u pratnji gradonačelnika Vedrana Neferovića, u novogodišnjoj noći, na već tradicionalan način posjetili su dežurne službe u gradu Požegi, Područni ured za zaštitu i spašavanje, Dobrovoljno vatrogasno društvo i Javnu vatrogasnu postrojbu Požega, Zavod za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije – Hitnu pomoć, HEP – ODS d.o.o. Elektra Požega, Policijsku upravu Požeško – slavonsku, tvrtku TEKIJA d.o.o. i Vojarnu 123. Brigade.

-Evo već tradicionalno obilazimo dežurne službe i ljude koji se brinu ne samo za našu sigurnost već i one koji svoj dio posla obavljaju odgovorno i profesionalno. Ponosan sam što ova godina prolazi kao takova i što nije bila poput one 2014. kada samo gotovo četiri puta samo zbog poplava spašavali i zajedno bdjeli s našim sugrađanima kako bi spasili imovinu zbog tih nepogoda. Nadam se da će 2016. godina biti još bolja jer ćemo u toj godini započeti nove projekte i programe. Zbpg poplava je u našoj županiji bilo preko 300 milijuna kuna bilo šteta u našoj županiji. Sve su službe besprijekorno obavile zadaće koje su imale i na najbolje mogući način. Na svemu zahvaljujem svim službama i pojedincima čestitajući im sretnu novu godinu kao i njihovim obiteljima – rekao je župan Tomašević.

U Područnom uredu za zaštitu i spašavanje goste je dočekao pročelnik Slavko Marinac koji je rekao kako je 10 tisuća poziva bilo manje nego u prethodnoj godini  te da u 2015. godini nije bilo poplava i većih požara izražavajući uvjerenje da će tako biti i u 2016. godini.

-Suradnja s gradom Požegom sa svim službama bila je jako dobra. Nadam se da nećemo morati koristiti usluge određenih službi kako bi spašavali ljudske živote i imovinu i želim da se nikada ne dogode nepogode – naglasio je gradonačelnik Neferović.

Uz dežurne vatrogasce Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Javne vatrogasne postrojbe Požega goste su dočekali i predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, predsjednik DVD-a Požega i Vatrogasne zajednice grada Požege Šimun Miletić te zapovjednici DVD-a i JVP Požega Drago Adžić i Zdenko Mautner.

Hitna medicinska pomoć Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije u trenutku posjete nije imala intervencija o čemu je župana i gradonačelnika izvijestio ravnatelj Fabijan Barišić koji je istakao kako je u 2015. godi i bio smanjeni broj intervencija u toj ustanovi prvenstveno iz razloga, kako je ravnatelj Barišić naglasio, jer je novi hitni prijem u Županijskoj bolnici preuzeo dio pregleda i intervencija.

Nakon Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije posjećena je i dežurna služba HEP-a i Tekije. U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj nakon kraćeg razgovora s policijskim službenicima župan Tomašević i gradonačelnik preko radio veze poželjeli su svim djelatnicima sretnu i uspješnu Novu godinu.

Zadnja institucija u novogodišnjoj noći posjećena je Vojarna 123. brigade u kojoj je gostima dobrodošlicu poželio novoimenovani zapovjednik 123. brigade pukovnik Mato Tomašević sa suradnicima, dežurnim časnicima i dočasnicima.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

 

 

Više iz kategorije