Župan Tomašević i gradonačenik Neferović posjetili dežurne službe u novogodišnjoj noći

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, u pratnji gradonačelnika Vedrana Neferovića, u novogodišnjoj noći, na već tradicionalan način posjetili su dežurne službe u gradu Požegi, Područni ured za zaštitu i spašavanje, Dobrovoljno vatrogasno društvo i Javnu vatrogasnu postrojbu Požega, Zavod za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije – Hitnu pomoć, HEP – ODS d.o.o. Elektra Požega, Policijsku upravu Požeško – slavonsku, tvrtku TEKIJA d.o.o. i Vojarnu 123. Brigade.

-Evo već tradicionalno obilazimo dežurne službe i ljude koji se brinu ne samo za našu sigurnost već i one koji svoj dio posla obavljaju odgovorno i profesionalno. Ponosan sam što ova godina prolazi kao takova i što nije bila poput one 2014. kada samo gotovo četiri puta samo zbog poplava spašavali i zajedno bdjeli s našim sugrađanima kako bi spasili imovinu zbog tih nepogoda. Nadam se da će 2016. godina biti još bolja jer ćemo u toj godini započeti nove projekte i programe. Zbpg poplava je u našoj županiji bilo preko 300 milijuna kuna bilo šteta u našoj županiji. Sve su službe besprijekorno obavile zadaće koje su imale i na najbolje mogući način. Na svemu zahvaljujem svim službama i pojedincima čestitajući im sretnu novu godinu kao i njihovim obiteljima – rekao je župan Tomašević.

U Područnom uredu za zaštitu i spašavanje goste je dočekao pročelnik Slavko Marinac koji je rekao kako je 10 tisuća poziva bilo manje nego u prethodnoj godini  te da u 2015. godini nije bilo poplava i većih požara izražavajući uvjerenje da će tako biti i u 2016. godini.

-Suradnja s gradom Požegom sa svim službama bila je jako dobra. Nadam se da nećemo morati koristiti usluge određenih službi kako bi spašavali ljudske živote i imovinu i želim da se nikada ne dogode nepogode – naglasio je gradonačelnik Neferović.

Uz dežurne vatrogasce Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Javne vatrogasne postrojbe Požega goste su dočekali i predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, predsjednik DVD-a Požega i Vatrogasne zajednice grada Požege Šimun Miletić te zapovjednici DVD-a i JVP Požega Drago Adžić i Zdenko Mautner.

Hitna medicinska pomoć Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije u trenutku posjete nije imala intervencija o čemu je župana i gradonačelnika izvijestio ravnatelj Fabijan Barišić koji je istakao kako je u 2015. godi i bio smanjeni broj intervencija u toj ustanovi prvenstveno iz razloga, kako je ravnatelj Barišić naglasio, jer je novi hitni prijem u Županijskoj bolnici preuzeo dio pregleda i intervencija.

Nakon Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije posjećena je i dežurna služba HEP-a i Tekije. U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj nakon kraćeg razgovora s policijskim službenicima župan Tomašević i gradonačelnik preko radio veze poželjeli su svim djelatnicima sretnu i uspješnu Novu godinu.

Zadnja institucija u novogodišnjoj noći posjećena je Vojarna 123. brigade u kojoj je gostima dobrodošlicu poželio novoimenovani zapovjednik 123. brigade pukovnik Mato Tomašević sa suradnicima, dežurnim časnicima i dočasnicima.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot