Život na vagi kroz 88 dana na požeški način: 13 “momaka” skinulo gotovo 390 kilograma – apsolutni pobjednik Domagoj Prša /FOTO/

Prihvatilo je njih 12 inicijativu Thomasa Heinza Pandžića, vlasnika tvrtke Alles i Zlatnog luga, onako više kroz šalu, da smanje svoju tjelesnu težinu – kilažu i da nakon određenog vremena utvrde tko je bio najuporniji i odricao se onih užitaka u hrani i piću.

Odluka je pala i prihvaćena. Javno vaganje svih sudionika požeškog života na vagi bilo je 2.siječnja ove godine kada su se dogovorili da će naredno biti 30.ožujka, dakle za 88 dana. U natjecateljsku su se avanturu upustili i bili sudionici: Thomas Heniz Pandžić, Ivica Kovačević. Darko Aračić, Željko Pavlović, Teo Pandžić, Drago Pavlović, Leo Pandžić. Domagoj Prša, Roman Uzelac, Dalibor Mikić, Zlatko Blažević, Milan Šutalo i Renato Delvechio.

Njihova ukupna težina na prvom vaganju bila je 1.454 kilograma da bi brojke na vagi nakon 88 dana bile 1.067 kilograma. Nitko od sudionika u životu na vagi nije imao veći broj kilograma, svi su imali znatno manji, a među njima su se izdvojili oni koji su se najviše odricali puno toga kako bi skinuli svoju tjelesnu težinu.

U postotku gledajući Domagoj Prša je apsolutni pobjednik koji je u odnosu na svoju prvu izvaganu težinu skinuo 29,05 posto. Na prvom vaganju. 2.siječnja, imao je 91,90 kilograma da bi na današnjem, 30.ožujka brojke pokazale 65,20 kilograma, dakle skinuo je 26,7 kilograma.

Najveću tjelesnu težinu gledajući na kilograme skinuo je Renato Delvechio. Prva mu je težina na vaganju bila 125,90 kilograma da bi druga bila 99 kilograma što je razlika 26,90 kilograma.

U postotku gledajući skinutu tjelesnu težinu na drugom mjestu je Renato Delvechio s 21,37 posto, a trećem Leo Pandžić koji je skinuo 16,13 posto, imao je 124 kilograma na prvom vaganju, a drugom 104 kilograma. Dakle skinuo je punih 20 kilograma. Nije za svojim bratom izostao puno niti Teo Pandžić koji je u postotku za 88 dana skinuo 16,02 posto. Imao je 115,5 kilograma na prvom vaganju, a drugom 97 kilograma, dakle razlika 18,50 kilograma.

Za istaći je Romana Uzelca koji se zbog ove zanimljivosti zaputio iz Beča gdje živi i došao u Požegu, kako bi sudjelovao na vaganju i bio s ekipom s kojom se dogovorio za tu zanimljivost. On je na prvom vaganju imao 101,90 kilogram, a na drugom 87,10, što je razlika 14,80 kilograma odnosno 14,52 posto.

Ne bi previše ulazili u određene pojedinosti i međusobna dogovaranja oko nagrađivanja. Možemo samo reći da je cijela ekipa sudjelovala na određeni način u nagrađivanju najboljeg između sebe.

Nositelj organizacije požeškog života na vagi Thomas Heinz Pandžić zahvalio se sudiionicima i najavio nakon svečanog obilježavanja završetka prvog dijela života na vagi sastanak na kojem će se razgovarati o nastavku te zanimljivosti do rujna ove godine kada bi se ponovno svi vagali i vidjelo tko je u kojim “gabaritima”. Thomas je uputio i zahvalu sponzorima koji su pomogli u održavanju zanimljive manifestacije i zajedničkom druženju.

Administrativnim i stručnim dijelom s brojkama i vaganjem pozabavila se i svoje veliki doprinos dala gospođa Sonja Rožić koja je i bila zadužena za točnu evidenciju prvog i drugog vaganja na čemu joj je upućena velika zahvala, a preporučili su se i za pomoć u narednim sličnim manifestacijama.

Budući da se gospođa Rožić bavi određenim aktivnostima i promicanjem zdravog načina života ona je naglasila kako su sudionici u požeškom životu na vagi dokazali da čovjek može postići sve što čovjek sebi zacrta.

Potreban je samo cilj, želja ,volja i najvažnije upornost da se cilj ostvari. Dečki su krenuli od početka ove godine, na inicijativu jednog od njih, iz zezancije ali napravili su veliku stvar za sebe, svoje zdravlje, za bolje sutra. Krenuli su sa zdravom i izbalansiranom prehranom, sa fizičkom aktivnosti, s pravilnom hidratacijom. U izazovu ih je bilo različitih godina, različitih profila osoba, različitih životnih navika i različitog tempa života, svi s istim ciljem, u 90 dana napraviti što bolji rezultat za sebe. Neki su napravili vrhunsku transformaciju, neki malo manje ali svi su napravili super stvar…krenuli su, prihvatili su igru i nisu našli izgovor s kojim bi odustali. Poslali su poruku svima nama da se može, da nije nemoguće, poslali su poruku da ne tražite izgovore nego da se krene – rekla je Sonja Rožić.

Hoće li prvi požeški život na vagi biti poticaj i drugim skupinama prijatelja da se odvaže i upuste u sličnu avanturu ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju treba čestitati i još jednom istaći sudionike prvog života na vagi u Požeštini, a to su Thomas Heniz Pandžić, Ivica Kovačević. Darko Aračić, Željko Pavlović, Teo Pandžić, Drago Pavlović, Leo Pandžić. Domagoj Prša, Roman Uzelac, Dalibor Mikić, Zlatko Blažević, Milan Šutalo i Renato Delvechio.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment