Zimska služba spremna za prve pahulje snijega

Autor: S.P./D.K.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka, obišao je mjesta pripravnosti zimske službe za period 2020./2021., na lokaciji Eugena Podupskog za koju je ove godine zadužena tvrtka PZC Slavonski Brod.

Zimska služba u pripravnosti je, sukladno zakonu, od 15. studenoga do 15. ožujka, za sve intervencije prilikom zimskih nepogoda. Izvoditelj radova je Poduzeće za ceste Slavonski Brod, a Požega i Pakrac su dva mjesta pripravnosti s ukupno 474 km u Požeško-slavonskoj županiji, od toga je na području Požeštine 330 km, a u Pakracu 176 km. “Kapaciteti su zadovoljavajući. U Požegi je pripremljeno 270 tona, u Pakracu 308 tona soli. U zavisnosti od vremenskih prilika i temperatura tako radimo i pripreme te određujemo stupanj pripravnosti.,” rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak.

“Sve je pripremljeno, a zavisno o stupnjevima pripravnosti imamo određena vozila po potrebi stupnja, prvi, drugi i treći stupanj. Stupnjevi pripravnosti uvode se sukladno vremenskim prilikama i padalinama. Od 15. studenoga do 15. ožujka stalno je prvi stupanj, jedno vozilo s kompletnom opremom, sukladno potrebama, u suradnji s izvođačima i vremenskim prilikama, uvodimo druge stupnje pripravnosti, ” dodao je ravnatelj Jozak.

“Zadovoljan sam stupnjem pripremljenosti naše zimske službe. U nekoliko sati padaline su uvijek očišćene s prometnica, ali sukladno nacionalnim i europskim smjernicama moramo čuvati i okoliš. Ogromne količine soli koje bi se bacale kako bi ceste bile u potpunosti očišćene do asfaltnog sloja, zapravo zagađuju okoliš. Pet do deset centimetara bijelog pokrova na cestama neće umanjiti prometnu sigurnost, ali isto tako poruka je to svima nama – kada su zimski uvjeti na cesti, mora na vozilima biti i zimska oprema, i po zakonu i zbog vlastite i tuđe sigurnosti. Zahvalan sam i našem ŽUC-u i tvrtki koja je nositelj radova jer i prošle i pretprošle godine nije bilo značajnijih problema, a nadamo se da će tako biti i u ovoj sezoni,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88