ZIMSKA ŠKOLA REZIDBE VOĆAKA U KAPTOLU: Voćari stečena znanja primjenjuju na svojim nasadima i okućnicama /FOTO/

Autor: D.K.

Ovogodišnja tradicionalna Zimska škola rezidbe voćaka u Kaptolu je u znaku jubileja jer se održava puna dva desetljeća rada. Provode je stručnjaci Ministarstva poljoprivrede, odnosno njihove Poljoprivredno- savjetodavne službe za Požeško-slavonsku županiju. Do sada su kroz tu školu prošli brojni polaznici ne samo iz požeškog kraja, već i drugih županija. Svi oni su stečena znanja korisno primjenili na svojim nasadima ili okućnicama. Riječ je o polaznicima koji su voćari iz hobija pa nemaju dostatnih znanja o rezidbi.

Ove godine škola je organizirana kao četvorodnevni edukacijski tečaj – trening i trajat će do petka 12. veljače. Polaznici se najprije upoznaju s teoretskim dijelom rezidbe svake voćne vrste, a nakon toga slijedi praktična pokazna rezidba u voćnjaku. Do sada su obrađene voćne vrste jabuka i kruška, a još predstoji šljiva i breskva, potom višnja i trešnja, te na kraju škole lijeska i orah. Zbog strogih mjera zaštite od pandemije covida 19 ovogodišnja škola je ograničena na samo deset polaznika, dok ih je prijašnjih godina bilo 35. Osim ovldašnjih ljudi školu ove godine polaze zainteresirani s područja Siska i Bjelovara. Voditelj nastave je poznati voćarski stručnjak Tomislav Božičević.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88