Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Uz nervozu pojedinaca na 22. sjednici Gradskog vijeća Kutjeva jedna Odluka vraćena na doradu, druge prihvaćene većinom glasova

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Uz nervozu pojedinaca na 22. sjednici Gradskog vijeća Kutjeva jedna Odluka vraćena na doradu, druge prihvaćene većinom glasova Požega.eu | Uz nervozu pojedinaca na 22. sjednici Gradskog vijeća Kutjeva jedna Odluka vraćena na doradu, druge prihvaćene većinom glasova

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović
FOTO: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na održanoj 22.sjednici Gradskog vijeća grada Kutjeva pred vijećnicima je prihvaćeno šest točaka dnevnog o kojim su prijedlozima, odlukama i programima odlučivali. Sedma točka dnevnog reda je bila različito.
U raspravi je između ostalih točaka dnevnog reda, četvrta, Odluka o uvjetima, cijeni i kriterijima prodaje nekretnina u Gospodarskoj zoni Kamenjača u Kutjevu, vraćena na doradu predlagatelju u koju se raspravu uz vijećnike uključio i savjetnik gradonačelnika Ivica Malnar i sugerirao da se odluka u tom smislu i donese koju su u konačnici vijećnici i prihvatili. Vijećnik Marko Ašembrener isticao je da se odluke i sve ono što se donese mogu u „hodu2, a prema potrebi u narednim sjednicama mijenjati. Kao takav prijedlog nije prihvaćen niti se o njemu razgovaralo ili bolje rečeno glasovalo.


Većinom glasova prihvaćene su II. izmjene i dopune Proračuna Grada Kutjeva za 2024. godinu koje su bile obrazlagane pred vijećnicima na 21. sjednici Gradskog vijeća. Znakovita je suzdržanost pri izglasavanju te točke dnevnog reda DP-ovog i MOST-ovog  vijećnika Mate Jakovljevića.


U raspravama pri izglasavanju svih točaka dnevnog reda DP-ov i MOST-ov vijećnik Damir Razumović  uključivao se sa skonstruktivnim i smislenim kritikama i prijedlozima ili bolje rečeno stavovima.


Na sjednici je većinom glasova prihvaćena Odluka o imenovanju Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Kutjeva, Odluka o plaći i drugim pravima gradonačelnika te Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja obiteljima na području Grada Kutjeva za razdoblje 2024. – 2026. i Program poticanja razvoja gospodarstva Grada Kutjeva za razdoblje 2024. – 2026.


Među vijećničkim pitanjima bilo je ono. Dostavljeno u pisanom obliku, DP-ovog i MOST-ovog vijećnika Mate Jakovljevića kojeg je zanimalo kada se planira izgradnja ceste prema slavonskoj kući Vinkomir i jesu li za tu investiciju osigurana sredstva. Gradonačelnik Budimir je vijećniku Jakovljeviću odgovorio da je na to pitanje već odgovoreno u obrazloženo u prijedlogu II. izmjene i dopune Proračuna Grada Kutjeva za 2024. godinu te da je grad Kutjevo osigurao sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju koja je preduvjet za izgradnju ceste. Vijećnik Jakovljević je usmeno zatražio odgovor kada se planira izgradnja ceste. Gradonačelnik Budimir je odgovorio da se o rokovima ne može razgovarati dok se ne usvoji rebalans proračuna i dok se ne dobije potrebita kompletna dokumentacija odnosno dok se sve ne uskladi sa prostorno-tehničkim i drugim planovima, kao i uvjetima na terenu, na što, prema odgovoru gradonačelnika struka treba reći svoje.  Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo