Završila prva mobilnost učenika trogodišnjih zanimanja Tehničke škole Požega ovogodišnjeg KA1 Erasmus+ projekta /FOTO/

Autor: DK

U razdoblju od 13. do 26.listopada2019. godine 16 učenika Tehničke škole. 6 tehničara za mehatroniku, 5 računalnih tehničara za strojarstvo, 4 automehaničara i 1 autolimara i dva nastavnika u pratnji boravilo je na mobilnosti u Bragi. Radi se o prvoj mobilnosti na kojoj su sudjelovali učenici trogodišnjih zanimanja Tehničke škole. Prema riječima Denisa Smojvira, koordinatora projekta učenici su se odlično snašli te u potpunosti izvršili sve pred njih postavljene zadaće.

-Nakon smještaja u hotel, imali smo organizirani razgled središta Brage i njezinih kulturoloških znamenitosti kako bi učenici što prije upoznali glavne dijelove grada domaćina. Odmah sljedeće jutro nastavnici su zajedno s učenicima krenuli u tvrtke kako bi upoznali proizvodne i tehničke mogućnosti istih. Naši učenici su praksu obavljali u ukupno sedam tvrtki, Rito, MCM, Auto Este, VCI, Imaeal, Sifinox i Geometrical Figures – rekao je Smojvir dodajući kako je za učenike domaćin svaki dan organizirao prijevoz do tvrtki i nakon završene prakse nazad u hotel. 

-Učenici su u svakoj tvrtki imali mentora, a obavljajući radne zadaće primjenjivali su dosada naučena teorijsko-stručna znanja u školi – dodao je Smojvir.

Bilo je prostora i za kulturološke aktivnosti tijekom vikenda kada nije bilo prakse.

-Organizirali smo izlet u Porto. Porto je drugi po veličini grad Portugala, a nalazi se na rijeci Douro. U Portu smo posjetili: Se Cathedral, romaničku crkva smještenu u povijesnom centru Porta, Avenida dos Aliados, središte grada, a posjet Portu završili smo jednostranom vožnjom brodom po rijeci Douro. Posjetili smo i Viana do Castelo, grad na obali Atlanskog oceana – rekao je Denis Smojvir, koordinator projekta.

Drugi tjedan boravka u Bragi učenici su nastavili radne aktivnosti u tvrtkama prema već ustaljenom rasporedu do petka, kako bi ispunili sve ciljeve planirane ovom mobilnošću.

-U petak, 25.listopada 2019. godine bio je zadnji radni dan učenika u tvrtkama. Naš domaćin Braga mob nam je te večeri priredio malu svečanost na kojoj su učenici dobili potvrde o obavljenoj praksi. Bili su to vrlo emotivni trenuci rastanka s našim portugalskim prijateljima – zaključio je Smojvir.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: