ZAVRŠENA TREĆA FAZA PROJEKTA – OBROK ZA 5: Još uvijek je veliki broj djece kojima treba osigurati školski obrok

Autor: BST

Završena je treća, a uskoro počinje i četvrta faza projekta „Obrok za 5“, što ga na području Požeško-slavonske županije provodi Upravni odjel za društvene djelatnosti. U trećoj fazi bilo je obuhvaćeno blizu tisuću djece, koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštvu svih 15 osnovnih škola.

Vrijednost projekta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. do 2020.  godine iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije iznosi 955.287 kuna. Kako je rekla Sandra Sekulić, pročelnica Upravnog dojela za društvene djelatnosti, projekt se provodi od početka školske godine, a očekuje se uskoro i četvrta faza za novu školsku godinu.

Osjećaj su podijeljeni, jasno da nam je drago da smo na ovaj način pomogli najpotrebitije, ali žalosno je da takvih učenika još uvijek ima. Ostaje za zamisliti se svima nama da još uvijek ima obitelji kojima će pomoć biti itekako potrebna – rekao je Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege i zahvalio što je Grad bio partner projekta.

O pripremama za novu , četvrtu fazu projekta na završnoj konferenciji govorio je Anton Devčić, pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA, koja je bila tehnička potpora projektu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: