Zavičajno kulturno-umjetničko društvo Rama niže nastupe po zemlji i inozemstvu na ponos grada Pleternice

Autor: Jelenko Topić

Otvarajući 14. godišnju skupštinu Zavičajnog kulturno-umjetničkog društva Rama u Pleternici Zora Bošnjak uvodno je podsjetila na povijest koja počinje 2009. godine osnivanjem društva, koje danas ima tridesetak članova, te folklornu, dramsku i literarnu sekciju.

blank

-Tijekom protekle godine imali smo oko 40 nastupa i 30 proba, organizirali svoju smotru Običaji starog zavičaja, a gostovali smo u Međugorju, Severinu, Vitezu, Udbini, Brčkom, Zagrebu i Vojvodini, te imali nastupe unutar grada Pleternice i cijele županije – istakao je u izvještaju o radu predsjednik ZKUD Rama Jure Vidakušić zahvalivši na potpori Požeško-slavonskoj županiji, gradu Pleternici, Hrvatskim šumama i drugim sponzorima.

Izvještaj je prihvaćen kao i program rada koji obuhvaća posjete Rami i Međugorju, te gostovanja u Čapljini, Buzetu, Vojvodini, Popovači, Kaštel Lukšiću, kao i niz nastupa u požeškom kraju.

blank

-Imate izuzetno mnogo nastupa, čuvate svoju baštinu na ponos našeg grada, te vam potpora slijedi i ubuduće – naglasio je pozdravljajući sudionike skupa Domagoj  Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića