Zasvirale im „Hrvatice“, zapjevale „Majke za 10“ i recitirale osnovke (foto)

Autor: Jelenko Topić

ČAGLIN – Međunarodni dan starijih osoba obilježen je i u čaglinskom kraju. Matica umirovljenika općine Čaglin na čelu sa vrijednom predsjednicom Marom Šimić priredila je prigodnu svečanost na kojoj su im zasvirale članice ženskog tamburaškog sastava „Hrvatice“, zatim zapjevao zbor roditelja učenika čaglinske škole pod nazivom „Majke za 10“, a učenice Osnovne škole Stjepana Radića Maja Stanković, Iva Vidmar i Sara Hrčka izvele su nekoliko prigodnih recitacija, dok je pedagoginja te škole Ljiljana Đurđević govorila o ulozi starijih osoba u našoj zajednici.

Mara Šimić, predsjednica Matice umirovljenika Čaglin

Tu je istaknuta dugogodišnja zapažena suradnja umirovljenika sa tamošnjom školom.

Na početku toga druženja sa pedesetak umirovljenika pozdravila ih je predsjednica Mara Šimić, a Zvonko Čorak, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije pohvalio je njihove aktivnosti posebno istaknuvši i nastup ženske pjevačke grupe na županijskim susretima umirovljeničkih glazbenih skupina.

Sudionici su imali zajednički ručak, a druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati uz veselu svirku i pjesmu klavijaturiste Darka Lovrekovića.

no images were found

Više iz kategorije