Zašto se Gradska uprava našla na listi Prijatelja životinja?

Autor: DK

Na osmom mjestu neobične liste Prijatelja životinja, našla se i Gradska uprava. Provjerili smo čime su to zaslužili.

Zbog hvalevrijedne prošlogodišnje Odluke, Grad Požega našao se na listi TOP 10 pozitivaca Prijatelja Životinja. Naime, 23. svibnja 2019. godine, Grad je donio Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom. Proračunom je za tu mjeru osigurano 70 tisuća kuna piše sbplus.hr.

– Kućni ljubimci su dio obitelji i želimo li držati taj civilizacijski nivo najmanje što možemo učiniti je osigurati kvalitetan i primjeren život tim kućnim ljubimcima. Grad Požega je u suradnji sa strukom na sebe preuzela vrlo zahtjevan, ali jedini način na koji se problem neželjenih pasa i mačaka može rješavati, a to je sufinanciranjem kastracije. Uz Grad i Veterinarska stanica izašla je u susret korisnicima svojih usluga i doista smo spustili cijene ne samo kastracije i sterilizacije već i čipiranja. Svatko je odgovoran za svog kućnog ljubimca, ne samo dok mu je to lijepo i zgodno već i onda kada treba ispuniti svoje zakonske obveze. Mikročipiranje je jedna od njih. Kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, Grad Požega prvi na području Požeško-slavonske županije poduzima ovu mjeru, osigurali smo sredstva za koja se nadamo da će biti dostatna, no bude li potrebe za još novca, osigurat ćemo i to. Pozivamo sve sugrađane da ovo koriste, a Grad Požega će uz provedbu ove akcije ozbiljno krenuti i u provjeru čipiranja. Imamo želje i volje smanjiti broj neželjenih i napuštenih kućnih ljubimaca jer oni nisu zato krivi – krivi su njihovi vlasnici, a mi kao društvo moramo nastupiti, savjesno, sućutno i odgovorno kako to oni i zaslužuju. – kazao je tom prilikom gradonačelnik Darko Puljašić.

Grad Požega tom je odlukom počeo sufinancirati oko polovice troškova – od 45 kuna za označavanje mikročipom pa sve do 275 kuna za sterilizaciju ženke psa teže od 40 kilograma.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: