Zašto nas Vlada RH zaobilazi u širokom luku? Naših kadrova ni za lijeka u Zagrebu

Autor: DK

ZAGREB / POŽEGA – Još jedno imenovanje na čelno mjesto tvrtke u državnom vlasništvu, ovoga puta u Hrvatskim šumama, ponukalo nas je da se ponovno zapitamo pa gdje je tu Požega i Požeština. Ovih je dana iz susjednog nam grada preko Krndije tj. Našica za predsjednika Uprave Hrvatskih šuma imenovan Krešimir Žagar dosadašnji tamošnji gradonačelnik. 

Ne treba zaboraviti niti nedavno imenovanje, prije nešto više od mjesec dana, Damira Agičića iz Slavonskog Broda, iz kojeg je grada odnosno županije nekoliko osoba na izvršnim dužnosničkim mjestima u Zagrebu.

Zar doista aktualni premijer Andrej Plenković i ministri u Vladi RH nemaju u svojim primislima niti jednog jedinog kandidata s područja Požege ili bolje reći Požeštine. Slobodno se može reći da nas u svim mogućim kombinatorikama zaobilaze u širokom luku. Trebamo se zapitati zašto? Koji je svemu razlog tomu?

Kad su im bili potrebni glasovi ovdašnjeg stanovništva onda su znali dolaziti i obećavati kule i gradove, a sad kad su u poziciji vlasti ova Zlatna dolina kao sa za njih niti ne postoji.

I oni manji gradovi i sredine izborile su se i progurale neke svoje kandidate na izvršna mjesta, a Požega i Požeština koja ima toliko dokazanih stručnjaka iz raznih područja ne može sa  “svojim čovjekom” biti zastupljena niti sa pomoćnikom pomoćnika nekog ravnatelja, neke državne agencije ili direktora tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, a kamoli ministra, zamjenika ili pomoćnika u nekom ministarstvu. Žalosno ali istinito!

Brodski kraj do sada je mnogo kadrova „plasirao“ u metropolu. Tako su u  izvršnoj vlasti ministar Zdravko Marić, državna tajnica – Dunja Magaš te pomoćnik ministra Damir Agičić i odranije dva pomoćnika ministara Dragan Jelić i Igor Čižmek. Brođani, kako saznajemo, očekuju na odgovornim državnim funkcijama zasigurno još svojih ljudi, jer proces imenovanja još nije završen u svim segmentima državnih institucija.

Krenuvši dalje po Slavoniji, odnosno susjednim županijama, vidljivo je da ima još jakih igrača koji su zasjeli u Zagreb, no ne iz požeškog kraja. To je primjerice ministrica Gabrijela Žalac iz Vinkovaca,  a spominje se uskoro i imenovanje „mostovke“ Ružice Vukovac, donedavne načelnice općine Velika Kopanica, u Ministarstvo poljoprivrede gdje bi obnašala dužnost pomoćnice ministra.

Dakle HDZ-ov ministar, Tomislav Tolušić, za kojeg bi se moglo reći da je prijatelj Požeško-slavonske županije, uzima kadrove iz koalicijskih redova, ali ne iz svoje stranke i iz Požeštine.

Nismo toliko daleko mogli otići i doći do informacija ima li možda netko iz Požeštine u nekom od ministarstava ili pak Vlade i njenih ureda da radi barem na porti u nekoj od tih institucija. Ako ima, njima se ispričavamo jer ih nismo spomenuli u ovom tekstu, jer za njih nismo znali.  

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: