Zarezivanjem loze i blagoslovom trsja počela vinogradarska godina /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

VETOVO – Poznata vinogradarska i vinarska obitelj Branka Jakobovića iz Vetova proslavila je blagdan zaštitnika vinogradara  sv. Vinka popularno Vincelovo sa svojim poslovnim partnerima, prijateljima i drugim gostima među kojima su bili gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, načelnici općina Jakšić i Velika Ivica Kovačević i Vlado Boban, te mnogi drugi.

-Drago mi je da smo se okupili, lijepo vas pozdravljam sa željom da se u ovakvom ili još većem broju nađemo u ovom vinogradu i slijedećih godina- kazao je okupljenima u vetovačkom vinogorju pokraj svojih čokota Branko Jakobović. On je zarezao prve trsove loze u svome vinogradu, a riječi blagoslova loze, podruma, uroda i ove obitelji uputio je vetovački župnik vlč. Tomo Mrnjec.

-Na početku nove vinogradarske sezone zazivamo Boga da nas obdari bogatim plodovima ovogodišnjeg uroda – poručio je vlč. Mrnjec, koji je vodio obred u vinogradu Jakobovićevih.

Svi su kušali brojne domaće specijalitete slavonske kuhinje, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se vrsni tamburaši „Rubato“ iz Nove Gradiške pod vodstvom Zlatka Galika, državnog prvaka u sviranju tambure 2014. godine.

/Foto: D.K./

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: