Zaređeni novi svećenici Požeške biskupije: Dvostruki „evo me“ ređenika Tomislava Dokoze i Mateja Filipovića /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Tijekom svečanog euharistijskog slavlja u požeškoj Stolnoj crvi mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević zaredio je dvojicu đakona za svećenike, Tomislava Dokozu  iz požeške Župe Sv. Leopolda Mandića, i Mateja Filipovića iz župe sv. Marije Magdalene u Sopju.

Na slavlju su uz brojne svećenike sudjelovali bogoslovi, roditelji ređenika te vjernici iz njihovih rodnih župa na čelu sa župnicima. Pozdravljajući sve nazočne, biskup je izrazio veliku radost jer je Požeška biskupija bogatija za nova duhovna zvanja. Biskup Škvorčević zahvalio je Bogu za taj dar, a kako bi na najdublji način bili dionici otajstvenog događaja, biskup ih je potaknuo da u srcu provjere što ih je možda kroz njihovu sebičnost, slabosti i grijehe ostavilo na plićini postojanja, te ih je pozvao na iskreno pokajanje.

Na završetku euharistijskog slavlja biskup je novozaređenim svećenicima čestitao pridruženje Kristu, te im poželio da im bude sretan i siguran korak kojim će krenuti iz Katedrale u služenje Božjem narodu. Čestitao je i zahvalio njihovim roditeljima te drugim članovima obitelji, njihovim župnicima i vjernicima njihovih župa i drugima

Povjerio je novozaređene svećenike ustrajnim molitvama nazočnih vjernika, te je na njihove živote i poslanje zazvao Božji blagoslov.

Slavlje prezbiterskog ređenja pjevanjem je uveličao mješoviti katedralni zbor pod ravnanjem Maria Večerića.

Foto: Požeška biskupija [FGAL id=258121]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: