Zar trebamo i dalje gubiti strateške resurse!?

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Inicijativu za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju pokrenulo je 14 organizacija, sedam civilnog društva, dva cestarska sindikata i pet sindikalnih središnjica. Kao podršku organizatorima davati će i HSLS koji se danas uključio u prikupljanje potpisa u Požegi, kod zgrade Suda.  Potpisi će se prikupljati u vremenskom razdoblju od 11. do 25. listopada 2014. godine na području cijele Republike Hrvatske.

Organizatori prikupljanja potpisa skreću pozornost građanima na važnost ove inicijative iz razloga jer se želi spriječiti šteta koju može prouzrokovati monetizacija autocesta, i to preko 80 milijardi kuna.

Cilj je, podsjećaju u inicijativi “Ne damo naše autoceste”  spriječiti predloženo davanje hrvatskih autocesta u koncesiju koje je prometno, ekonomski i društveno štetno te aktivno uključiti građane u odlučivanje o ovoj važnoj društvenoj temi, kao i stvoriti temelj za dugoročnu suradnju organiziranog civilnog društva, sindikata i građana oko pitanja upravljanja zajedničkim dobro.

-U proteklih 20 godina izgubili smo mnoge strateške resurse, ne dajmo sada i autoceste. Što će biti sljedeće – vode, obala, otoci, šume – pitaju inicijatori.

Dok se s jedne strane zagovara davanje autocesta u koncesiju s druge se upućuje apel da se kao takva namjera u svakom slučaju spriječi. Na građanima ostaje da odluče kako će se i na koji način upravljati, prema mišljenju mnogih, razvojnim projektom za Hrvatsku.

Komentiraj: