Zapažen nastup Garavuša na Pjesmama Podravine i Podravlja

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO/PITOMAČA – Večeri folklornih i etno skladbi završen je 24. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja koji je i ove godine održan pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a okupio je brojna poznata imena naše estrade, kao i ponajbolje autore.

Završnu večer  otvorila je Nina Kraljić izvodeći međimursku narodnu pjesmu Dej mi Bože oči sokolove. Bilo je to pravo glazbeno iznenađenje koje je publika s oduševljenjem pozdravila, a posebno dobro primljeni su nastupi Borisa Ćire Gašparca, Veselih Podravaca, Podravskih mužikaša, Žige i drugih. Tako je 19 izvođača izvele nove skladbe.

-Obje festivalske večeri bile su uspješne i pune odličnih skladbi. Pohvalio bih autore, izvođače i festivalski žiri koji je za festival  izabrao najkvalitetnije skladbe. Čini se da će se dojmovi s ovoga festivala dugo prepričavati- utvrdio je umjetnički direktor festivala Marinko  Barčan.

Drugu festivalsku večer uživo je prenosila Hrvatska radiotelevizija, a prvu večer je snimala te će biti emitirana naknadno.

Tijekom prve priredbe Večer popularnih tamburaških pjesama predstavljeno je 18 novih skladbi, a posjetitelji u punoj sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića posebno srdačno pozdravili  nastupe Stjepana Jeršeka Štefa, TS Šokci, TS Ravnica, ŽTS Garavuše, zatim Dražena Žanka, TS Savski Valovi, TS Mjesečina i ženske pjevačke skupine The Fusion.

Garavuše su se predstavile pjesmom “Ljeto, ti  i ja” za koju je glazbu i tekst napisao Josip Plivelić, te aranžman Aleksandar Homoky.

/Foto: GF Pitomača/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: