Zalutao zeko u Zlatni lug: Uplašio se i pri bježanju izgubio više od 200 jaja, najviše ih pronašla Naomi Bašić /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Brzo se pročuo glas da je u Zlatni lug došao zeko i donio za mališane više od 200 jaja. Djeca su čula da je došao zeko i brže bolje su se iz Požege i drugih krajeva zaputila sa svojim roditeljima kako bi se s njim susrela i dobila od njega uskrsna jaja. Kada je zeko vidio da dolazi više od 60 mališana sav se uplašio i dao petama vjetra – pobjegao.

Kako je bježao preko igrališta, koje se nalazi uz Krčmu, prema livadama i šumi tako su mu iz vreće ispadala jaja. Bilo ih je svugdje, a najviše na igralištu. Nije djeci toliko bilo do jaja već do zeke kojeg su htjeli vidjeti.

Kada je mladi vlasnik Leo Pandžić vidio tužna lica djece nije mu ništa drugo preostalo već trkom do obližnje trgovine u kojoj je kupio odijelo i masku zeke, to obukao i glumio da je pravi zeko. Neka su djeca prepoznala da to nije pravi zeko ali su se ipak s njim išla igrati i fotografirati. Brže bolje organizirana je i igra za djecu kojoj je rečeno da krenu s traženjem i skupljanjem jaja koja je pravi zeko izgubio. Djeca su prionula poslu, tražila jaja i stavljali ih u vrećicu. Rečeno im je bilo da onaj tko pronađe više jaja da će biti pobjednik i dobiti nagradu.

Nakon prebrojavanja najviše sakupljenih jaja imala je Naomi Bašić (23), zatim Lara Turkalj (16), Lovro Miletić (15) te Klara Ivančan (11). Oni su dobili igračke za nagradu, a svi oni drugi koji su sakupili manji broj jaja dobili su utješne nagrade, jedan sat besplatnog igranja u rođendaonici i igraonici Happy Kids koja se nalazi u Orljavskoj ulici u Požegi.

Bilo je to jedno lijepo druženje u ugodnom ambijentu Zlatnog luga kako za djecu tako i za njihove roditelje.

Foto: Marko Krstanović

Više iz kategorije