Zahvalnice osnivačima pčelarima uz veliki jubilej

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Svečanom sjednicom Pčelarska udruga „Zlatna dolina“ iz Požege proslavila je 40 godina svoga plodnog djelovanja, a nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i drugi gosti.

-U početku rada bilo je 48 osnivača, udruga je djelovala na promicanju pčelarstva u našem kraju, stručnoj edukaciji članstva radi poboljšanja uvjeta proizvodnje i postizanja boljeg uroda, provela je više projekata uz financiranje fondova Europske unije uključujući projekt u suradnji sa Veleučilištem Požega i sustav praćenja medenja, organiziran je izvoz tzv. paketnih rojeva u Austriju i drugo- kazao je u prigodnom izlaganju predsjednik „Zlatne doline“ Tomislav Prpić naglasivši značenje oprašivanja pčela zbog postizanja prirodne ravnoteže.

-Zahvalni smo za vaš dugogodišnji rad jer čuvate tradiciju koja pozitivno djeluje na opstanak biljnog i životinjskog svijeta, a time i čovječanstva- kazao je u čestitci požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Pčelarstvo je bogatstvo našeg kraja pa ćemo zbog toga i nadalje davati potporu vašem radu- naglasio je zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić. Njima dvojici pčelari su uručili prigodne poklone.

Osnovci nižih razreda požeške škole Julija Kempfa sa učiteljicom Marijom Radić izveli su prigodan program.

Osnivači udruge Milan Jung, Antun Malinka, Dane Vuković, Ivan Vujnović, Vlado Pavelić, Ilija Vujnović, Ivan Miličević, Ivan Nemet, Luka Kovačević i Zlatko Jung primili su zahvalnice za dugogodišnju aktivnosti u udruzi „Zlatna dolina“.

Dolazeći na svečanost pčelari su ponijeli svoje staklenke sa medom koje su darivali za donaciju Dječjem vrtiću „Cvjetna livada“ koja će im biti uz ovaj jubilej dana ovog ponedjeljka.

Više iz kategorije