Zahvalnice dobili Kutjevo d.d., Kutjevački vinari, te Mladen Grozdanoski, Matej Mitrović, Darko Dujmović i Matej Paulić

Autor: Jelenko Topić

DSC_5778KUTJEVO – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, svetom misom i polaganjem vijenaca na gradskom groblju grad Kutjevo proslavio je svoj dan i blagdan Male Gospe.

Javna priznanja grada tom prigodom su dobili Kutjevo d.d. za doprinos gospodarskom životu, Udruga Kutjevački vinari za promidžbu grada, Mladen Grozdanoski za obrtništvo, dr. Darko Dujmović za humanitarni rad, Matej Mitrović za sportske zasluge i Matej Paulić za rezultate u obrazovanju.

Gosti svečanosti bili su saborski zastupnici Franjo Lucić i Dražen Đurović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te brojni gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici branitelja, policije i drugi.

DSC_5742-Dan grada Kutjeva slavimo s ponosom zahvalni generacijama naših sugrađana koji su kroz stoljeća stvarali našu sredinu, kulturu i tradiciju da bi mi danas imali grad po mjeri čovjeka – kazala je u pozdravnoj riječi predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva Josipa Miličević. Dodala je da su temeljni pravci razvoja ovog kraja poljoprivreda sa ratarstvom i stočarstvom, malo i srednje poduzetništvo te turizam.

DSC_5747-Sve gubitke grada smo praktički sanirali, a sada mnogo ulažemo u komunalnu infrastrukturu svih naselja ponajprije u Bektežu, Bjeliševcu, Šumanovcu, Vetovu, Grabarju, Venju, Mitrovcu i Lukaču – istakao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, te najavio projekte koji slijede među kojima su najznačajniji Kuća graševine,  obilaznica Vetovo, kanalizacija Bektež, modernizacija ulica i nogostupa itd.

Čestitke uz Dan Kutjeva uputili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pohvalivši rad vodstva grada, a čestitali su i oba saborska zastupnika.

-Kutjevo je dočekalo oporavak, a prije 1,5 godinu je bila u pitanju opstojnost grada jer su mladi ljudi na njegovom čelu našli rješenja i imaju rezultate- naglasio je Lucić. Đurović je najavio daljnju potporu HDSSB-a gradskoj vlasti dok ona radi u interesu građana, te istakao potrebu zajedništva radi ubrzanog razvoja ovog kraja.

/Foto by Dušan Mirković/

no images were found

Više iz kategorije