„Zahvalni smo našim kooperantima na dugogodišnjoj suradnji i povjerenju“

Autor: PROMO

Nakon suočavanja s brojnim otkazivanjima otkupa grožđa većina manjih obiteljskih gospodarstva čija je djelatnost usmjerena na vinogradarstvo našla se u ozbiljnim problemima. Međutim, kooperanti vinarije Kutjevo u berbu grožđa krenuli su neopterećeni brigama o spomenutoj problematici.

Iz vinarije Kutjevo otkupljuju grožđa svih dosadašnjih kooperanata, bez otkazivanja sklopljenih ugovora, a otkupni cjenik grožđa do vrijednosti 90°Oe za najbitniju kategoriju, sortu graševina, ostaje isti.

„I dok se drugi vinogradari žale na otkazivanje otkupa, vijest kako se otkup u vinariji Kutjevo ne otkazuje, potvrdila je dobru odluku o suradnji, donesenu daleke 1978. od strane moga oca. U teškim godinama imati partnera na kojega možete računati, nama, manjim vinogradarima, znači mnogo. Ne mogu niti zamisliti kako je vinogradarima koji nemaju gdje s grožđem. Pogotovo u godinama poput ove“, poručuje Vasilj Ratko, vlasnik 4 ha vinograda na vinogradarskom položaju Mitrovac.

 „Mjere Vlade Republike Hrvatske pomogle u iznimno zahtjevnim periodima poslovanja osobito u pogledu održavanja zaposlenosti te kroz mjeru kriznog skladištenja vina koju i sami koristimo. S obzirom kako smo na tržištu zastupljeni s 90% bijelih vina, u mjeru skladištenja išli smo sa zalihama bijelih vina. Izbjegli smo mjeru destiliranja vina s obzirom da se radi o vinima na čiju smo kvalitetu ponosni te čiju kvalitetu kupci i suradnici prepoznaju.  Spomenute mjere pomogle su nam u najtežem periodu poslovanja, a sami smo odlučili učiniti isto. Vinarija Kutjevo usko surađuje s 250 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te generira razvoj Kutjeva i kutjevačkog kraja, stoga je jasno kakvu društvenu odgovornost kao poslodavac i partner imamo“, poručuju iz vinarije Kutjevo.

Ove godine otkupljuju oko 4 milijuna kilograma grožđa, a s obzirom da, uz vinogradarske položaje Vinkomir, Hrnjevac i Vetovo, kooperanti vinarije Kutjevo posjeduju vinograde na vinogradarskim položajima poput Mitrovca i netom spomenutog Hrnjevca, možemo slobodno reći kako u proizvodnji vrhunskih linija koriste najkvalitetnije grožđe kutjevačkog vinogorja.

„Upravo sigurnost otkupa, suradnja s agronomima vinarije Kutjevo po pitanju obrade i zaštite te repro materijala, zapravo sam odnos kakav od 70-ih godina, već generacijama unazad, gradimo s vinarijom govori za sebe“, izjavljuje Previšić Ivan, jedan od najvećih kooperanata vinarije Kutjevo, vlasnik 8 ha vinograda.

„„Suradnja s kooperantima je dio tradicije koja traje od početka 60-ih godina osnutkom PPK Kutjevo. Odlučili smo se na korak kojim želimo pokazati kako ćemo i u kriznim vremenima iznaći način i pomoći široj zajednici koliko god možemo. U ovom slučaju, nećemo okrenuti leđa obiteljskim gospodarstvima s kojima surađujemo desetljećima. Njihovo povjerenje i odnos koji njegujemo predstavljaju simbiozu koja je pokretač promjena u društvu i poslovanju kakve želimo poticati. Ovim putem zahvaljujemo se svim kooperantima i dugogodišnjim suradnicima na suradnji i povjerenju koje njegujemo desetljećima“, poručuju iz vinarije Kutjevo. 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88