Zagrađe jedno od najvitalnijih sela u pleterničkom kraju

Autor: Požega Portal

Parkirna mjesta u Zagrađu - CopyPLETERNICA / ZAGRAĐE – Da je Grad Pleternica  infrastrukturno  jedno od najuređenijih urbanih i upravnih centara u Slavoniji to je vidljivo na prvi pogled iz kojeg god pravca u Pleternicu dolazili. U Pleternicu se može doći iz čak pet različitih smjerova. U proteklih dvadesetak godina puno je toga napravljeno i uloženo u poboljšanju i stvaranju kvalitetnijih uvjeta života u tom gradu ali i u svim selima i naseljima kojima je, za njih 30-ak, grad Pleternica administrativno središte.

Među  naseljima pleterničkog kraja Zagrađe je zasigurno jedno od najvitalnijih sela, u kojem ostaje i opstaje puno mladih obitelji, koje se uz svoj redovan posao na koji odlaze u Pleternicu, Požegu ili Slavonski Brod, tradicionalno bave ratarstvom, stočarstvom i voćarstvom. Da bi uvjeti života bili što kvalitetniji i bolji onima koji su u Zagrađu odlučili ostati, grad Pleternica svake godine i u ovom selu izgradi poneki infrastrukturno-komunalni objekt. Proteklih dana zagrađani su u centru svoga sela dobili veliko parkiralište sa oko pedesetak parkirnih mjesta. Ovo parkiralište biti će na usluzi svima onima koji nedjeljom dođu na svetu misu, nogometnu utakmicu ili u posjet svojima najmilijima na mjesno groblje kao i onima koji se odluče na neka druženja u mjesnom vatrogasnom domu.

Uz funkcionalni, ovaj komunalni objekt koji se nalazi skoro na samom ulazu u selo iz smjera Pleternice, Zagrađu je dao novi i drugačiji vizualno-estetski izgled.

U Zagrađu su uvjereni, da novo parkiralište neće biti zadnji izgrađeni komunalni objekt u njihovom selu. Iz nekih najava u vrlo skorom vremenu mještani Zagrađa, Bučja i Drenovca mogu očekivati jedan od najvećih komunalnih zahvata u ovim  naseljima, a radi se o izgradnji odvodnje-kanalizacije, a potom i izgradnje pješačkih staza kroz ta sela. Mještani tih sela izražavaju uvjerenje da će do planiranih realizacija sigurno doći te da neće biti odlazaka i napuštanja sela jer je za očekivati i neka novo otvorena radno mjesta u gradskom središtu ili bližoj okolici što će biti razlog ne napuštanja rodne grude i odlazaka iz Zagrađa ali i drugih graničarskih sela koja su na diku i ponos svih tamošnjih mještana i svih onih koji su se raselili ali se uvijek u svim prigodama rado vraćaju na svoju rodnu grudu.

/Tekst i foto: Franjo Memedović/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: