Vrtićarci oduševljeni koncertom: Djecu od malih nogu treba poticati da slušaju glazbu /FOTO/

POŽEGA – Učenici Glazbene škole Požega predstavili su se danas svojim najmlađim sugrađanima. Na koncertu u velikoj dvorani Glazbene škole izvedeno je 12 točaka kroz koje su mali vrtićarci imali priliku čuti kako zvuči klavir, tambura, rog, ksilofon, gitara, klarinet i drugi instrumenti, ali i najmlađi pjevači zbor Tintilinići. Koncert je organiziran kako bi se djecu od malih nogu potaknulo da slušaju glazbu, a neki od njih odaberu glazbu i kao svoj životni put.

Na repertoaru su se našla različite skladbe, od narodnih, popularnih i klasičnih do skladbi iz crtanih filmova.

Ravnatelj Glazbene škole Požega, Veljko Valentin Škorvaga, pozdravio je mališane, njihove odgojitelje i ravnateljice te ih pozvao da im se pridruže i na koncertu koji će biti održan u drugom školskom polugodištu, ponovno u koncertnoj dvorani požeške Glazbene škole koja je, kako je istaknuo, među deset najakustičnijih dvorana u Europi.

Mališani su nastupe svakog od mladih požeških glazbenika nagradili velikim pljeskom.

Inače, studeni i prosinac u Glazbenoj školi Požega obiluju koncertima namijenjenim ne samo učenicima i nastavnicima, nego i svim građanima Požege. Ulaz na sve koncerte je besplatan pa tako već sutra Požežani imaju priliku poslušati koncert Darija Teskere, profesora trube na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i klaviristice Linde Mravunac Fabijanić. Početak koncerta je u 19,30 sati.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment