Vrijeđali policijske službenike – ovog vikenda bilo mnogo požara

Autor: Požega.EU

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – U subotu, 8. kolovoza 2015. godine, oko 4.30 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, dva muškarca starosti 21 godinu, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,28 i 2,23 promila omalovažavali su i vrijeđali policijske službenike. Oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

     U PROMETU OZLIJEĐENA ŽENA

U nedjelju, 9. kolovoza 2015. godine, oko 17 sati, u mjestu Brodski Drenovac, 49-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u 57-godišnju pješakinju koja se kretala uz rub kolnika. Ona je teško ozlijeđena, a protiv vozača slijedi kaznena prijava.

Tijekom vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u mjestu Svetinja i Brodski Drenovac te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Sulkovci.

    DOSTA POŽARA

U petak, 7. kolovoza 2015. godine, oko 15 sati u mjestu Branešci na neutvrđeni način je došlo do požara na zapuštenom voćnjaku prilikom čega se požar proširio i zahvatio drveni električni stup u vlasništvu „HEP-a“.

Istoga dana, oko 18 sati u Radovancima je došlo do požara na divljem deponiju smeća prilikom čega je izgorio oko jedan hektar smeća i suhe trave.

U subotu, 8. kolovoza 2015. godine, oko 14 sati u mjestu Lukač na neutvrđeni način je došlo do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja prilikom čega je opožareno oko 15 tisuća kvadratnih metara. Požar se proširio na vinograd u vlasništvu 52-godišnjaka prilikom čega je opožarena površina oko 5 tisuća kvadratnih metara, te na vinograd nepoznatog vlasnika gdje je opožareno 1500 kvadratnih metara. U navedenim vinogradima došlo je do nagorijevanja nosivih stupova loze i korijena vinove loze.

Istoga dana oko 14 sati u mjestu Kusonje došlo je do požara na otvorenom prostoru gdje je izgorjela suha trava i nisko raslinje kojom prilikom je opožarena površina od oko 1,5 hektar.

Nešto kasnije oko 16.20 sati između mjesta Nova Lipa i Stara Lipa uz kolnik na neutvrđeni način je došlo do požara na poljoprivrednom zemljištu gdje je izgorjela suha trava.

Istoga dana između 17 i 18 sati kod mjesta Oljasi došlo je do požara na nelegalnom odlagalištu smeća koji se proširio na obližnje strnište gdje je izgorjelo šest rolo bala slame u vlasništvu 45-godišnjaka.

U nedjelju 9. kolovoza 2015. godine, oko 11.30 sati u blizini mjesta Komarovci na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju smeća sa kojeg se požar proširio na suhu travu i nisko raslinje prilikom čega je opožareno oko 2 hektara površine.

Istoga dana oko 22 sata kod mjesta Poljanska na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je uz cestu gorjela suha trava.

Upozoravamo građane da je zbog izrazito velike opasnosti od izbijanja požara na snazi Odluka kojom se zabranjuje paljenje vatre na otvorenom te se zabrana odnosi na svako paljenje vatre na otvorenom prostoru kao što je spaljivanje biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu, u neposrednoj blizini šume te svako paljenje u bilo koje druge svrhe.

    DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom sa područja općine Velika prilikom čega je utvrđeno da je u razdoblju od 1. do 4. kolovoza ove godine u mjestu Radnovac iz garaže otuđio električni alat i razne predmete u vlasništvu 38-godišnjaka, a u razdoblju 3./4. kolovoza u mjestu Vetovo, u Ulici Čoglani, otuđio torbu u kojoj se nalazio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 54-godišnjakinje. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot