Vozači upalite dnevna ili kratka svjetla!!!

Autor: DK

Zimskim računanjem vremena počinje vrijediti i zakonska odredba prema kojoj su vozači obvezni na motornim vozilima tijekom vožnje danju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Podsjetimo, vozači mopeda i motocikala dužni imati upaljena kratka svjetla na svojim vozilima tijekom cijele godine.

-Podsjećamo vozače da, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Također, i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu – ističu iz Policijske uprave požeško-slavonske dodajući da će se u slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi vozač kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna.

-Stoga, apeliramo na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu – zaključuju iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Foto: Ilustracija

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: