Volio bih da se nakon studiranja vratite u Veliku

Autor: DK

VELIKA – U Općinskoj vijećnici općine Velika okupile su se mlade snage koje bi trebale jamčiti budućnost tog kraja, 52-oje studenata koji će se iz općinskog proračuna stipendirati sa po 400 kuna što će uvelike pomoći kako studenticama i studentima tako i njihovim obiteljima.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

-Ovo mi je jedan od ljepših dana i poslova koje radim u ovoj vijećnici. Ovakve susrete imamo već nekoliko godina što mi je veliko zadovoljstvo posebice jer je taj program stipendiranja studenata opstao. Odobrene su 52 stipendije. U prvom razmišljanju je bilo da će biti 30 stipendija po 500 kuna ali smo se na kraju ipak odlučili da ćemo ići sa ovim brojem i da svatko dobije po 400 kuna jer je bilo teško podvući crtu. U narednoj godini ćemo sigurno sve to napraviti malo drugačije i sam postupak dodjele stipendija regulirati pravilnikom. Nadam se da će svima vama ovih 400 kuna dobro doći. Za uzvrat od vas ne tražim i ne očekujem ništa osim ideja i nekakvih rješenja koja možemo primijeniti u našoj općini. Pozivam vas da se javite sa idejama i svime onim što vidite dok putujete. Recite nam i sugerirajte što možemo zajednički napraviti. Nadam se da ovo nije previše što od vas tražim – rekao je općinski načelnik Velike Vlado Boban koji je dodao kako se među odabranim stipendistima neće nikoga posebno isticati, misleći na bodovanje i broj dobivenih bodova.

Načelnik Boban je istakao da je bitno da su svi vi oni dobri ljudi naglasivši kako je je u to uvjeren te da ih većinu poznaje jer su bili njegovi đaci u veličkoj osnovnoj školi.

-Svi ste vi na određen način i posebni. Istakao bi samo Doru Grbavac koja je skupila najviše bodova. Volio bih da se vratite u Veliku nakon studiranja i da ne idete nikuda dalje. Osobno ne mogu promijeniti sam situaciju ali u budućem vremenu koje nastupa s novom Vladom RH očekujem da će biti bolje – dodao je načelnik Boban dodavši kako su stipendije znak pažnje kojima te da se nada da će program stipendiranja biti i u narednim godinama.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: