Vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan predvodio misno slavlje o blagdanu sv. Lovre zaštitnika Požeške biskupije (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

POŽEGA – Svečanim euharistijskim slavljem proslavljena je svetkovina sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa kojeg je predvodio msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH u suslavlju mjesnog biskupa Antuna Škvorčevića, kanonika požeškog Stolnog kaptola na čelu sa prepoštom preč. Ivicom Žulejvićem te više od trideset svećenika i generalnim vikarom Požeške biskupije msgr. Josipom Krpeljevićem.

Pozdravne riječi predvoditelju misnog slavlja, bratu u biskupstvu, svećenicima, redovnicama i redovnicima, bogoslov ima i aspirante, primateljima biskupijske stipendije tijekom protekle školske godine i Božjem puku uputio je mjesni biskup msgr. Antun Škvorčević koji je naglasio kako je jednako prisutna velika ljubav svetog Lovre prema Isusu Kristu čija se snaga potvrđuje i danas u suvremenom svijetu.

msgr. dr. Antun Škvorčević, požeški biskup

-Svetkovina sv. Lovre, đakona i mučenika stavlja pred nas danas čovjeka koji je u davnom trećem stoljeću jednostavno volio Isusa Krista, otvorio mu sva vrata svoga mladenačkog života te je on, Isus Krist, postao njegovom sudbinom u progonu i trpljenju, u naslinoj smrti i pobjedi. Ta moć Isusove pobjede ljubavi u mladom Lovri povezala je brojna stoljeća, te ona iz njega, ta ista snaga, govori i danas i po njegovu zagovoru želi ući i u naše živote, uzdići nas iz naših nemoći, biti naša hrvatska i požeška snaga. Radostan  sam što ste s okupili proslaviti upravo takvoga svetog Lovru u njegovoj starodrevnoj, osam stoljeća staroj crkvi ovdje u Požegi gdje on zbori svježinom svoga opredjeljenja za Isusa Krista i pomaže da u suvremenom svijetu budemo njegovi,” naglasio je  biskup Škvorčević.

msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH

Biskup Bogdan je u homiliji između ostalog istakao kako se sv. Lovro u Požegi časti od davnine koji je svoj zemljaski život završio davno.

-Zvijezda sv. Lovre ne zalazi, ona svijetli sve dalje i više. Iz života sv. Lovre jako se malo zna. Poznato je da je živio kratko, kako i naš Gospodin, svega 33 godine. Kao mladić pohađao je humanistički studij uz koji se ozbiljno pripremao za život – rekao je biskup Bogdan.

Nakon misnog slavlja u Dvorani svete Terezije Avilske održan je prigodni program tijekom kojega je otvoren natječaj za stipendije u školskoj godini 2016.-2017.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: