VOJNI INVALIDI POŽEGE: Uz očuvanje tradicija rata rade na obilježavanju značajnih događaja

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Izvještajna skupština Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata grada Požege protekla je u prihvaćanju izvješća i donošenje planova.

-Vi ste izložili svoje živote i zdravlje za našu slobodu, grad je otvoren prema vama jer vi imate što reći, grad i država vam imaju što vratiti, a oni koji zaboravljaju svoju prošlost nemaju budućnost – istakao je u pozdravnoj riječi vojnim invalidima gradonačelnik Požege Darko Puljašić, a nazočio je i izaslanik požeško-slavonskog župana Miroslav Bagarić, te predstavnici niz braniteljskih udruga ovog kraja.

-Sudjelovali smo u niz aktivnosti za svoje članove, te događaja posebice kod obilježavanja značajnih zbivanja iz rata – kazao je u izvješću o radu u prošloj godini Tomo Vrhovac, predsjednik ove udruge.

Nastavak takvog rada slijedi i u 2019. godini kada će se organizirati niz sportskih susreta, druženja i obilježavanja ratnih događaja, posjeta gradu Vukovaru, a jačati će suradnju sa udrugama iz Kaštela i Sinja, kao i braniteljskim udrugama požeškog kraja kroz Koordinaciju udruga u kojoj su do sada članovi HVIDR-e Požega aktivno sudjelovali.

Rad skupštine pozdravili su Ante Pavličević, voditelj Koordinacije braniteljskih udruga županije koji je istakao poboljšanja za invalide kod parkiranja vozila u gradu Požegi, te inicijativu da dvije ulice dobiju imena branitelja, zatim Branko Polić, ispred pleterničkih udruga pozvavši ovdašnje branitelje na braniteljski križni put na Sovsko jezero 21. svibnja i najavivši nastojanja da grad Pleternica dobije trg branitelja, te Zdenko Vukić, zamjenik predsjednika županijske HVIDR-e i Željko Vidmar, predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana.

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića