Vlado Krauthaker uz Martinje slavio odlazak u mirovinu: Ceremonijal ispraćaja u mirovinu vodio Davor Drele /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Obilježavanje Martinja u Vinogradarstvu i podrumatstvu  Krauthaker u Kutjevu uvijek je prvorazredni događaj. Na ovom slavlju okuplja se nekoliko stotina uzvanika iz svih krajeva Hrvatske. Osim obitelji Krautaker i Grgić, rodbine, prijatelja, poslovnih partnera, bile su brojne poznate ličnosti iz političkog, društvernog i kulturnog života naše deržave.

Martinjski prikaz krštenja mošta u vino je u prvom planu proslave. Međutim, ovoga puta slavio se i odlazak Vlade Krauthakera u mirovinu. Ceremonijalni dio je obavljen u podrumu i to uz vinskog kardinala Vladu Bauera. Ministranti su bila dva Rječana, poduzetrnik Boris Grgurić i prvak riječke opere Voljen Grbac. Kum je bio Andrej Mikić, geodeta iz Donjeg Miholjca. Ceremonija je započela intoniranjem himne Lijepa naša u duetu Borisa Ćire Gašoarca i Mrka Žige Švende.

Druženje je nastavljeno uz glazbu i pjesmu za koju su se pobrinuli Boris Ćiro Gašparac, Mirko Žiga Švenda, tamburaši Rubata iz brodskog kraja i klapa Bonaca iz Šibenika.

Goste je do suza nasmijavao zabavljači Davor Drele Dretar koji je vodio ceremonijal Vladinog ispraćaja u mirovinu.

Kao i svaki puta pripremljeno je obilje hrane, pića i slastica. Možda treba izdvojiti pršut star tri godine, buncek sa kiselim kupusom, te jela koja su prikladna za prigodu Martinja.

Uz mlada, tek „krštena“ vina pila su se i vrhunska vina starijih godišta. Veselj je kao i svaki puta potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Foto: D. Mirković

       

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek