Vlado Bauer proglašen počasnim članom Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“

Autor: Jelenko Topić

Na godišnjoj skupštini Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege njihov dugogodišnji suradnik Vlado Bauer, poznat kao vinski kardinal na obredima Krštenja mošta tj. Martinja, proglašen je počasnim članom pa mu je predsjednik društva dr. Josip Fajdić uručio povelju. Bauer je zahvalio na ovoj časti i najavio daljnju suradnju sa požeškim Ličanima s čijim pjevačkim zborom često nastupa.

-Knjigu „Leksikon zaslužnih Gospićana“ koju je objavilo naše društvo promovirali smo u Zagrebu, Požegi, Gospiću i Ličkom Osiku, organizirali kolektivnu izložbu Likovne kolonije u požeškom muzeju, zatim u rujnu je održana Likovna kolonija uz sudjelovanje 26 slikara, pjevački zbor „Vile Velebita“ sa orkestrom Glazbene škole gostovao je u Petrovaradinu, a na tradicionalnom Božićnom koncertu zbora gošće su bile članice ženske skupine „Đakovčanke“ – kazao je u izvješću o radu u prošloj godini predsjednik „Vile Velebita“ dr. Fajdić.

U nastavku je govorio o planu rada za ostatak godine ističući da je dio aktivnosti otpao zbog pandemije uključujući tradicionalnu Ličku zabavu i izlet u Liku, a pripremaju u rujnu Likovnu koloniju, uzvratno gostovanje zbora iz Petrovaradina i nastup požeškog zbora u Pečuhu, te Božićni koncert i ovog ljeta izlaženje knjige „Ličani i Slavonci“ koja će biti promovirana u Požegi i još nekim gradovima. Još su najavili snimanje novog glazbenog albuma zbora „Vile Velebita“.

„Vila Velebita“ sada ima oko 80 članova, a njihov skup pozdravili su svojim dolaskom gradonačelnik Požege Darko Puljašić i zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

Druženje članstva u objektima OPG Boić u Skenderovcima nastavljeno je uz ličke specijalitete, a zasvirao je glazbeni duo Ivan Biljanić – Tomislav Čolić.  

[FAG id=276616]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek