Vladimir Engleman novi(stari) predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a iako nije bio na šalabahteru

Autor: DK

POŽEGA – Nakon izbora 19 članova Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije na skupštini održanoj protekle subote između njih je izabran njihov predsjednik i četiri potpredsjednika.

Doznajemo da je za novog starog predsjednika izabran Vladimir Englaman dok su potpredsjednici Ivica Kovačević, Nikica Oberan, Marijan Pilon i Zlatko Banožić, a Zlatko Čunović je izabran za tajnika.

Iako se ime Vladimira Englmana nije našlo na šalabahterima niti za ulazak u Županijski odbor njegov izbor je bio uvjerljiv jer je dobio 43 glasa, a taj broj je iskaz velikog povjerenja onih koji su HDZ kao stranku stvarali na ovim prostorima. Tim šalabahterima pojedinci su zapravo davali upute članstvu za koga da glasuju, no na izbornoj skupštini je sve ipak išlo drugačijim tokom.

Prilikom izbora za predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije Vladimir Englman je dobio 11 glasova dok je 5 bilo suzdržanih.

Unatoč brojnim političkim pritiscima, o čemu su informacije i šalabahteri došli do novinara, iz igre nisu uspjeli izbaciti Englman koji ostaje čvrsto na svojoj poziciji u još jednom mandatu. To samo za sebe govori da su utemeljitelji nepotkupljivi. Riječ je o čovjeku koji je istinski utemeljitelj stranke i sudionik legendarnog osnivačkog skupa u požeškom „Central kinu“ početkom 1990. godine kada mnogi nisu imali hrabrosti tamo poći.

Tko je zapravo vršio tolike političke pritiske koga odabrati na čelno mjesto Zajednice utemeljitelja HDZ-a Požeško-slavonske županije teško je reći ali bi se moglo reći da se u sve uplitao netko tko nije niti pomišljao biti članom HDZ-a u tom vremenu kada je to bio izvjestan rizik.

Je li bilo potrebno uplitati se u takve, mogli bi reći, beznačajne stranačke izbore ostaje na procjeni onih članova stranke koji će danas-sutra odlučivati o pozicijama za neke druge mnogo odgovornije političke funkcije.

 

Komentiraj:



Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: