Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko u Požegi se susreo s dugogodišnjim diplomatom Ivanom Del Vechiom: “Došao sam posjetiti prijatelja”

Autor: Jelenko Topić

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu austrijski političar slovenskog porijekla, koji je na toj funkciji u Sarajevu od 2009. godine, boravio je u Požegi gdje se sreo sa svojim dugogodišnjim prijateljem nekadašnjim veleposlanikom Hrvatske u toj državi Ivanom Del Vechiom. Inzko je došao u Požegu pri povratku iz Brčkog, a dobri i prijateljski odnosi dva dužnosnika u susjednoj nam državi motiv su da unatoč udaljenosti visoki predstavnik sam dođe diplomatskim vozilom u Požegu.

Inzko je rekao kako je došao posjetiti prijatelja Ivana. Naglasio je i kako je jedini ispravan put za Bosnu i Hercegovinu upravo onaj za koji se zalagao Del Vechio tj. uz poštivanje ravnopravnosti sve tri naroda, a ovime mu je odao priznanje za razvijanje dobrosusjedskih odnosa. Dodao je da je ovaj Požežanin s diplomatskom karijerom duljom od  15 godina u Jeruzalemu, Varšavi i Sarajevu bio jedan od najaktivnijih među veleposlanicima u glavnom gradu BiH. Del Vechio je na toj dužnosti bio u Sarajevu više od pet godina počevši od 2014. godine.

Tijekom kratkog boravka u središtu Požege uz čašicu razgovora i kavu na terasi ugostiteljskog objekta „Boba“ oni su razmijenili iskustva i podsjetili su na niz zajedničkih aktivnosti uključujući sudjelovanje na brojnim manifestacijama u susjednoj zemlji.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: