VINSKE VEČERI POŽEŠKIH VINARA UOČI GRGUREVA I DANA GRADA: Vinima se predstavili Brus, Vuković, Didović, Herceg, Malvić i Bajić

Autor: DK

Prostorije požeške Udruge vinogradara i voćara “Stjepan Koydl”u Kanižlićevoj ulici postale su ovih dana okupljalište ljubitelja vinske kapljice. Riječ je o Požeškim vinskim večerima, manifestaciji s kojom su se požeški vinari uključili u obilježavanja Grgureva i Dana Grada Požege.

Prve večeri se predstavilo nekoliko članova. S graševinama su se predstavili Dinko Brus i Zlatko Vuković, a Tomislav Didović s tramincem i pinotom bijelim. Sva trojica imaju vinograde iznad Požege na brdu Solkolovac.

Ponuda obitelji Antuna Hercega bila je u znaku frankovke. Konzumirala se bijela, roza i crna.

Vinar Matija Malvić je ponudio graševinu i sovinjon.

Konzumirala su se i dva vina obitelji Bajić, graševina i stolno crno, oba berbe 2017. godine.

Osim članova Udruge vina su kušali i brojni gosti, uglavnom Požežani koji nisu krili zadovoljstvo podzemnim ambijentom i vinima koja su se konzumirala. Svi su se složili da Požega grad bogate vinske tradicije zaslužuje takav prostor.

Ova večer je imala i gastro obilježja. Ponuđeni su suhomesnati proizvodi koji odgovaraju uz ponuđena vina. Član Udruge Zlatko Vuković predstavio se kulenovom sekom s kojom je na nedavno održanom  5. Festivalu kulinove seke osvojio Veliko zlato.

Vinske večeri se nastavljaju danas, 9. ožujka s početkom u 16 sati.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: