Vincelovska fešta vetovačkih vinara i vinogradara za pamćenje (foto galerija)

Autor: Požega.EU

DSC_0174 (Small)VETOVO -U Požeštini se sinoćnjom manifestacijom u Vetovu završila proslava ovogodišnjeg Vincelova. Vetovački vinari i vinogradari organizirali su treći put za redom hvalevrijednu manifestaciju kojom su željeli ugostiti i počastiti sve svoje sumještane, prijatelje, poslovne partnere i druge brojne uzvanike.

Svima onima koji su se odazvali i došli neće biti žao jer prema riječima mnogih, s kojima smo razgovarali, ovogodišnje će im druženje ostati duboko u sjećanju. Sve se odvijalo po planu i, slobodno bi se moglo reći, državničkom protokolu kojom se prilikom vodila briga i za onu najmanju sitnicu. Gastronomska ponuda je bila iznad svih očekivanja u kojoj su bila ponuđena tradicijska jela kojih se moglo naći na preko petnaestak štandova.

Za zabavno-glazbeni program pobrinula su se dva tamburaška sastava Bisernica i Garavuše kojima se kasnije pridružio i svojim dolaskom sve nazočne počastio pjesmama Stjepan Ješek Štef.

Kako je to već uobičajeno prije početka održavanja manifestacije domaći župnik, vlč. Tomo Mrnjec, zazavao je Božji blagoslov na sve vinare i vinogradare i na njihove vinograde kako bi uz Božju pomoć radom žuljevitih ruku bio dobar urod grožđa koje jamči kvalitetno i vrhunsko vino koje se samo može i naći u ovim krajevima.

Među brojnim uzvanicima bili su nositelji ovdašnje izvršne vlasi, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i njegov zamjenik Ivica Malnar te načelnik općine Velike Vlado Boban.

Kako bi se dočarao ugođaj ondašnjeg vremena kada su se održavale slične manifestacije došle su snaše i baje obučene u narodnu nošnju a kočije koje su vožnjom mališana uveseljavale i te mlađe generacije vratile su dosta godina unatrag i time potvrdile da stari običaji neće pasti u zaborav.

Pjesma, ples i veselje potrajale su duboko u noć unatoč prohladnom vremenu i snježnim pahuljicama koje su davale poseban siječanjski ugođaj.

no images were found

Više iz kategorije