Vinarija Lukačević iz Bekteža povećava količine vina i širi vlastite nasade na Krndiji, a kreću u izvoz /FOTO/

Autor: DK

OVE GODINE PROIZVEST ĆE  VIŠE OD 100 TISUĆA LITARA GRAŠEVINE, PINOTA SIVOG I MERLOTA

Sa šest hektara vlastitih vinograda, gdje 80 posto čini sorta graševina, te ostalo pinot sivi i merlot, te uz otkup od kooperanta s vinorodnog područja od Bekteža do Velike, ovdašnja Vinarija Lukačević u sljedećoj će vinarskoj godini proizvesti više od stotinu tisuću litara kvalitetnih vina navedene tri sorte.

-Ova godina bila je izuzetno dobra po količini i kvaliteti grožđa, namjeravamo ubuduće povećati proizvodnju, te površine pod vinovom lozom za još dva do tri hektara od čega će ponovo najzastupljenija biti graševina, a  proširit ćemo i sortiment jednom crnom sortom grožđa čime ćemo proširiti proizvodni asortiman naših vina – kaže nam vlasnik Ivan Lukačević koji se ranije na brojnim ocjenjivanjima okitio nebrojenim zlatnim medaljama za vrhunski kvalitetu svojih vina.

Graševinu će oko 70 posto pakirati u butelje, te ostalo u  litrene boce, dok će pinot sivi i merlot ići isključivo u buteljama.

Vinarija Lukačević zasada najveći dio svojih vina plasira putem prodajnog lanca InterSpar, te hotela Ivan u Kninu i Neretva u Metkoviću, te na drugim područjima.

-Pripremamo izvoz naših vina pa su u tijeku pregovori za plasman u Češku, Poljsku i Njemačku, a stare nasade na osunčanim predjelima Krndije iznad Bekteža obnovit ćemo iz svojih čokota jer je to najbolje za ovo podneblje – zaključio je Ivan Lukačević.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: