Vinari, vinogradari i voćari kaptolačkog „Vinokapa“ nastavljaju plodnim radom, a primili su niz nagrada za svoje proizvode /FOTO/

Autor: DK

-Organizirali smo priredbe Vincelovo,  Slanvin, Pudarijada, Martinje, zatim niz degustacija vina naših članova, predavanja, te međunarodno ocjenjivanje vina sa čak 168 uzoraka – kazao je u izvještaju o radu kaptolačke udruge vinara, vinogradara i voćara „Vinokap“ u prošloj godini na izvještajnoj skupštini njen tajnik Mile Pavičić. Članovi su za svoja vina dobili niz priznanja na ocjenjivanjima, a nastavljeno je uređenje terase uz vinski podrum, kao i rad zajedničke preše za grožđe i organizacija pudarske službe.

Rad skupa pozdravio je Damir Poljanac, predsjednik Općinskog vijeća ističući dobar rad udruge sa 174 člana, a općina će joj i nadalje davati potporu.

Predsjednik „Vinokapa“ Ferdinand Novak najavio je u programu rada nastavak ovih aktivnosti, daljnje uređenje prostora, te suradnju sa Veleučilištem u Požegi, srodnim udrugama i stručnim institucijama.

Članovima udruge uručena su priznanja i nagrade za njihova vina i rakije dobivene na ocjenjivanjima. Ivica Perak za graševinu ledena berba 2018. dobio je pehar za najbolje ocijenjeno mlado vino u Kaptolu, zlatnu medalju Hrvoje Pavlović za graševinu na ocjenjivanju u Mađarskoj, a Tomislav Došen brončanu, nadalje Vinarija Kaptol, Vladimir Čakalić, Zdravko Šmitpeter i Vlado Zubović priznanja za nastupe također u Mađarskoj, dok su na ocjenjivanju na Krku nagrade pobrali Marko Pranjić, V. Čakalić, Vinarija Kaptol, Sanja Musil i Hrvoje Pavlović. Uz to Čakalić je za lozovaču dobio zlato na ocjenjivanju u Našicama.

Nakon skupa predstavnik tvrtke „Bayer“ Pero Živković prezentirao je njihova zaštitna sredstva za vinograde i voćnjake, a Đurđica Kšenek, voditeljica Savjetodavne službe je govorila o pojavi američkog cvrčka koji uzrokuje nastanak zlatne žutice pri čemu je istakla da vinogradari trebaju obaviti dva tretiranja zaštite što sufinacira županija.

Prezentiran je rad malčera sa bočnim pomakom tvrtke „Ferenčak“ iz Križevaca koja ima svoj prodajno-servisni centar u Kutjevu.

[FGAL id=258749]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: