Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Vinari iz Požeštine Adžić, Galić, Kaptol, Krauthaker, Kutjevo dd i  Sontacchi izlažu vina na poznatom zagrebačkom festivalu  

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Vinari iz Požeštine Adžić, Galić, Kaptol, Krauthaker, Kutjevo dd i  Sontacchi izlažu vina na poznatom zagrebačkom festivalu   Požega.eu | Vinari iz Požeštine Adžić, Galić, Kaptol, Krauthaker, Kutjevo dd i  Sontacchi izlažu vina na poznatom zagrebačkom festivalu  

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Vinart Grand Tasting je poznati festival u Zagrebu koji donosi prokušane i prepoznate prakse svjetskih vinskih festivala  u koje unosi inovativnost. Započeo je prije nekoliko dana održavanjem radionica, a izložbeni dio je 4. i 5. ožujka u restoranu Lauba.  

Potpuno posvećen kvaliteti, ovo je festival na kojem vinari izlažu isključivo uz pozivnicu. Organizator je poznati vinarski stručnjak i publicista Saša Špiranec koji tvrdi da su uložili godine predanog rada i istraživanja svijeta vina usmjerili tako da su za ovaj nastup odabrali vinare koje smatraju predvodnicima kvalitetnom u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu.

Među odabranima je čak šest proizvođača vina s područja kutjevačkog vinogorja. To su Adžić, Galić, Vinarija Kaptol, Krauthaker, Kutjevo dd i Sontacchi.

Manifestacija s takvom koncentracijom izvanrednih uzoraka u ovako kratkom vremenu i na jednom mjestu ne dolazi baš često. Ovo je drugi dom za sve one koje pokreće ideja kvalitete i mjesto gdje vinari mogu braniti istinske boje svojih vina, a posjetitelji mogu uživati u plodovima njihova truda, vještine i ljubavi.

Graševinu, koju trenutno najviše i izvozimo, Saša Špiranec smatra najvećim hrvatskim potencijalom jer nudi omjer cijene i kvalitete kakvu drugi nemaju.

-Istarska malvazija može turistima prodati sve svoje viškove pa nema razloga spuštati cijenu na razinu graševine, jednako kao i vina iz Dalmacije. Stoga, ako ikada Hrvatska značajnije iskorači na svjetsko tržište, to će učiniti graševina s vinima u razredu od otprilike pet eura na polici. Ako graševina uspije, to će biti lokomotiva koja će povući i sve ostale sorte u svim drugim cjenovnim razredima - istakao je uoči sajma Špiranec.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.