Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

VINARI IZ POŽEŠKOG KRAJA IZLAGALI U OSIJEKU: Festival u znaku vinara iz Požeštine /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | VINARI IZ POŽEŠKOG KRAJA IZLAGALI U OSIJEKU: Festival u znaku vinara iz Požeštine /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | VINARI IZ POŽEŠKOG KRAJA IZLAGALI U OSIJEKU: Festival u znaku vinara iz Požeštine /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



OSIJEK – WineOS 04 naziv je Međunarodnog festivala vina, delicija i ugodnog života, netom održanog po četvrti puta u Osijeku. Među sedamdesetak izlagača iz svih regija Hrvatske i susjednih zemalja osam ih se predstavilo iz požeško-pleterničkog i kutjevačkog vinogorja.

Oni su dostojno predstavili naša vinogorja i požeški kraj. Može se reći da je Festiva bio u znaku naših vinara što potvrđuju i radionice vinarija Krauthaker i Enjingi za koje se tražila stolica više. Kutjevačka vinarija Krauthaker predstavila je svoj 25 godišnji rad s ponajboljim vinima iz arhive, vinima koja su obilježila ne samo Vladu Krauthakera nego i cijelo hrvatsko vinarstvo. Da je na samom vrhu hrvatskog vinarstva potvrdila je radionica Ive Enjingija, uz već poznate vinare u radu radionice su sudjelovali brojni mladi koji to žele postati. I imali su što čuti, vidjeti i kušati. Sve vina koja su državni, europski i svjetski prvaci.



Uz Enjingija i Krauthakera izlagali su vinari Perak, Mihalj, Sontaki i Kutjevo d.d. iz Kutjeva, Bartolović iz Požege te Markota iz Pleternice. Štand IPK Orahovica vodi još jedan naše gore list, Požežanka, vrsna enologinja Ivana Nemet.

Festival je održan u vrlo prikladnom prostoru za ovu manifestaciju, Esseker centru u središtu Osijeka na više od 800 kvadratnih metara. Uz izlagače okupili su se brojni trgovci vina, somelijeri, ugostitelji, novinari te ljubitelji vina i gastronomije.

Sve u svemu odlično organizirana manifestacija uoči blagdana čija se nadolazeća atmosfera osjetila na svakom koraku. Što posebno veseli, mnoštvo mladih, pa se po ničemu nije moglo zaključiti o njihovom iseljavanju iz ovih sredina.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo