VINA “KUTJEVA“ D.D. OPET U NJEMAČKOJ: Promoviraju se i gastro specijaliteti naše zemlje

Autor: D.K.

KUTJEVO/ZAGREB –  Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica, pod brandom „Vina Croatia – vina mosaica“ organiziraju promociju hrvatskih vina, koja će se održati ovog vikenda točnije od 18. do 20. svibnja na poznatom trgu Wittelsbacherplatz u Münchenu. U sklopu programa, koji za cilj ima internacionalizaciju poslovanja hrvatskih tvrtki i proizvoda, ali i promociju Hrvatske kao turističke destinacije, predstavit će se 12 hrvatskih tvrtki- piše agrobiz.hr.

Osim javnog predstavljanja na trgu Wittelsbacherplatz, dodatno je organizirano stručno vođeno kušanje vina, koje će se održati 18. svibnja u Gardenu, restoranu jednog od najpoznatijih hotela Bayerischer Hof. Program stručnog kušanja vina vodit će Ivan Barbić.

Među 12 hrvatskih tvrtki i subjekata koji sudjeluju u projektu predstavljanja eno-gastronomske ponude su Aura Delikatessen, Baba delicije – Kuća pršuta, Badel 1862, Dingač Skaramuča, Kutjevo, Maraska, OPG Rajka Dvanajščak, Osilovac – Feravino, PP Orahovica, PZ Masvin, PZ Vrbnik i Zigante Tartufi. Posjetitelji će na jednom od centralnih trgova u Münchenu, svaki dan od 12 do 20 sati, imati mogućnost kušanja nekih od najboljih hrvatskih vina i delikatesa i to u sklopu brojnih štandova, dok će se u „gastro kući“ svakodnevno kuhati tradicionalna hrvatska jela.

Osnovni cilj ovakvih akcija je plasman hrvatskih proizvoda na novim tržištima te promocija među novim kupcima pa će se promocije nastaviti i u drugim zemljama iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše turista. Projekt „Vina Croatia – Vina Mosaica“ okuplja domaće proizvođače vina s ciljem pozicioniranja Hrvatske na vinskoj karti svijeta. Proizvođači na tržište izlaze zajednički, s prepoznatljivim brandom, nastojeći povećati prodaju na domaćem i stranom tržištu te povećati konkurentnost domaćih vina. Kod predstavljanja hrvatskih vina naglasak je na povijesnoj baštini proizvodnje, kvaliteti, jednostavnosti i pristupačnosti.

Foto: Arhiva, pozega.eu

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88