Vijećnik HDSSB-a će podržati proračun Požege unatoč suprotnim najavama dr. Đurovića?

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Današnja sjednica Gradskog vijeća Požege prema svemu sudeći proći će bez puno poteškoća, mučnih situacija i neizvjesnosti kroz čega prolaze mnoge lokalne uprave zbog izglasavanja proračuna i prihvaćanja rebalansa proračuna. U dosta lokalnih uprava čelnici, gradonačelnici ili načelnici općina, nemaju dovoljnu većinu vijećnika zbog čega do zadnje sekunde traje neizvjesnost hoće li se usvojiti taj dokument za slijedeću godinu kako bi izvršna vlast mogla nastaviti sa funkcioniranjem.

Čelnici grada Požege na vrijeme su se pobrinuli za dovoljan broj glasova prihvativši prijedloge onih vijećnika koji baš i nemaju određenu naklonost prema gradskoj upravi i nisu u koaliciji sa aktualnom izvršnom vlašću.

Đurovićeva najava da HDSSB neće podržati proračun neće se obistiniti, ili !?

Očekuje se da proračun neće podržati vijećnici SDP-a i HNS-a iz njima poznatih razloga. Uz vijećnike HDZ-a, njih sedam i jednog vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević u Gradskom vijeću na istoj su strani i dva vijećnika sa nezavisne liste, Nino Smolčić i Kazimir Balog. Uz još jedan glas, s tim ukupnim brojem, aktualna vlast ima većinu u vijeću za što im na svojstven način, gotovo bezuvjetno ili uz manje zahtjeve, uvijek pruža vijećnica Hrvatske stranke umirovljenika Mirjana Novaković. Upućen zahtjev umirovljenika za prihvaćanje njihovih prijedloga u proračunu toliko je „proziran i jeftin“ da i onaj najmanji poznavatelj političkih prilika može zaključiti da je definitivno prešutna ali nepotpisana koalicija daleko odmakla ali i zbog interesnih i drugih razloga, o čemu će biti još tema na ovom portalu. Sa tom temom morati ćemo pričekati završetak određenih istražnih radnji, za koje imamo pouzdane informacije o njihovom provođenju.

Kako bi se učvrstila sigurnost i možda neplanirana situacija, u proračun je uvršten i prijedlog nezavisnog vijećnika Mire Rašića koji je zatražio da se u proračun uvrste poticajne mjere za obrt i poduzetništvo. Kako je takva stavka planirana u proračunu za 2015. godinu lako se dolazi do zaključka da će i Rašić prihvatiti proračun i tako svojim glasom učvrstiti odluku za prihvaćanje.

Iako je najavljivano da vijećnik HDSSB-a neće prihvatiti proračun prema svim informacijama kojima raspolažemo aktualni predsjednik te strane za Požeško-slavonsku županiju dr. Dražen Đurović malo pomalo gubi utjecaj u donošenju odluka. Kako doznajemo većina u Gradskom odboru HDSSB-a bila je protiv prijedloga njihovog županijskog čelnika, te je donijeta odluka da i oni prihvate proračun. Hoće li doći do glasa za proračun ili će vijećnik Danijel Božić biti suzdržan sve će biti poznato u poslijepodnevnim satima kada će se puno oko toga znati više što će potpomoći odmjeravanju unutarstranačkih HDSSB-ovih snaga. Mnogo se toga zbilo i zbivalo proteklog tjedan u HDSSB-u što će biti zanimljivo pratiti jer će biti burno između dr. Đurovića i njegovih bližih suradnika, ali i samih članova koji iskazuju sve veće nezadovoljstvo radom stranke na ovim prostorima.

Pred vijećnicima uz vijećnička pitanja 25 točaka dnevnog reda

Pred vijećnicima će se naći 25 točaka dnevnog reda među kojima će biti posebno zanimljive točke vezane uz proračun za 2015. godinu i za rebalans proračuna u ovoj godini. Uz brojne prijedloge odluka za izmjenama i dopunama u raznim programima, imenovanjima, osnivanjima i razrješenjima trebala bi biti interesantna rasprava i oko Izvješća nalaza državne revizije u kojem se navode određene nepravilnosti u radu vezane i za sadašnju, ali i prethodnu izvršnu vlast.

Više iz kategorije