Vidovačka će područna škola uskoro zablistat u novom sjaju /FOTO/

VIDOVCI – Pri kraju je završetak obnove područne škole u Vidovcima. Projekt „Energetska obnova zgrade Područne škole Vidovci, Osnovne škole Antuna Kanižlića, Požega“ ukupne je vrijednosti 1.078.700 kuna. Za obnovu je osigurano nešto više od 750 tisuća kuna bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj ( 322 tisuće kuna) i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (430 tisuća kuna), dok grad Požega radove sufinancira sa 327 tisuća kuna.

U radovima su obuhvaćeni radovi na energetskoj obnovi ovojnice zgrade što uključuje izolaciju vanjskog zida, izolaciju poda prema tlu, izolaciju stropa prema negrijanom tavanu i zamjenu vanjske stolarija.

Područna škola Vidovci nekada imala po dva razreda učenika od 1. do 4. i u svakom odjeljenju i više od 25 učenika u jednom razredu. Danas ta škola ima po jedno razredno odjeljenje u kojem je po 20 i manje učenika.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja gradu Požegi odobrilo je 322 tisuće kuna putem pilot projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Završetkom ove obnove zgrade grad Požega ima u planu u idućem periodu riješiti problematiku mjesnih domova u Ugarcima i Mihaljevcima. Time bi se završilo jedan veliki ciklus investiranja u energetsku obnovu zgrada koje su u vlasništvu grada Požege, a svi bi školski objekti, osim područne škole u Staroj Lipi, bili obnovljeni i riješeni.

 

0 Comment