Vetovci pripremili 180 kilograma kobasica i 60 slanine za posjetitelje Vincelova 27. siječnja /FOTO/

VETOVO – Kao i ranijih godina članovi Udruge vinogradara i vinara „Veteri castra“ iz ovog mjesta dva tjedna prije svoje tradicionalne 5. po redu gastronomsko-turističke priredbe „Vetovačko Vincelovo“ pripremali su na prostorima kafića „Prko“ domaće suhomesnate specijalitete koje će više tisuća posjetitelja kušati na priredbi 27. ovog mjeseca od 14 sati.

-Od pet svinjskih polovica petnaestak naših članova spravljali su 180 kilograma domaćih kobasica i oko 60 kilograma slanine, to ćemo ovih dana sušiti na dimu kako bi ih na priredbi imali dovoljno jer će se ovi proizvodi peći na vincelovskoj vatri, a kuhat ćemo i grah – kaže nam Branko Jakobović, predsjednik udruge „Veteri castra“ i dodaje da će grah spravljati lovci „Vranovca“, ribiči „Matiševca“ i osoblje ovdašnjih restoran „Schoon blick“ iz Vetova i „Ribarska kuća“ iz Lukača s kojima uspješno surađuju.

Podsjetimo u programu će nastupiti folkloraši kutjevačkog kraja, zatim tamburaši „Posegana“, Stjepan Jeršek Štef i Cecilija sa svojim tamburaškim sastavom.

Posjetitelji će donacijom 30 kuna za prigodnu čašu moći besplatno kuhati pripremljene delicije, te vino na dvadesetak štandova koje će za tu prigodu postaviti ovdašnji vinogradari.

0 Comment