Veselo Martinje: Kutjevčani i njihovi brojni gosti raspametili se uz Kićine pjesme i viceve /FOTO GALERIJA/

KUTJEVO – Ovogodišnje Martinje u Kutjevu mnogima će ostati u dugom pamćenju. Svatko je za sebe mogao nešto naći i u tome uživati, od kušanja vrhunske kapljice vina do raznovrsne gastro ponuda uz bogat zabavno glazbeni program.

I oni najveći kritičari kutjevačke manifestacije teško je da će moći pronaći zamjerki jer je organizacija bila na visokoj razini i isplanirana do zadnjeg detalja.

18. godinu za redom u sklopu Martinja sastali su se brojni planinari i zaljublejnici u prirodu koje je dočekao doručak sa tradicijskim slavonskim jelima nakon kojeg su se zaputili planinarskim puteljcima u razgledavanje prelijepih proplanaka i netaknute prirode koja iz godine u godinu pokazuje ono svoje nešto novo.

U poslijepodnevnim satima Kutjevo je postajalo sasvim drugačije. Dolazilo je sve više gostiju i uzvanika koji su se željeli malo proveseliti unatoč prohladnom vremenu. Za dobru zabavu pobrinuli su se tamburaški sastavi Poljadija, Bećaruše, Sanjari i Pjevački zbor matice umirovljenika Kutjevo dok je povorka s kočijama vratila mnoge u nekadašnje dane mladosti.

Obavljen je i stari obred krštenja mošta u vino a vrhunac je bio nastup Krunoslava Kiće Slabinca, Garavuše, Libreta koji su napravili pravi ugođaj i zabavnu atmosferu.

Oni koji su željeli kušati vrhunske gastro specijalitete mogli su i to na brojnim štandovima, a atrakcija je kao i prijašnjih godina bila pečeni vol na ražnju za kojeg se tražila porcija više.

/Foto: D.Mirković /

 

 

 

0 Comment