„Vertigo band“ – mlada ekipa za široki repertoar glazbe

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Iako djeluje tek osam mjeseci glazbena skupina „Vertigo band“ iz Požege može se pohvaliti nizom nastupa počevši od svadbi i zabava pa do svirki u ugostiteljskim objektima ne samo požeškog već i našičkog, gradiškog i brodskog kraja.

-Željeli smo okupiti mlade ljude koji se bave glazbom, koji hoće raditi i da budemo drugačiji od ostalih sastava ovog kraja – kaže nam Željko Svoboda-Zec, klavijaturista i osnivač „Vertigo banda“ dodajući da im je prosjek godina nešto iznad 25!

Na tragu toga pokušavaju napraviti iskorak tako da uz cjelokupan repertoar tamburaških i narodnih pjesama sviraju domaću zabavnu glazbu, kao i stranu uključujući pop i rock kao popularne stilove zabavnjaka. Zbog takvog načina rada često imaju probe nastojeći pratiti hitove koji izlaze na glazbenu scenu i koji su popularni među publikom.

-Ako treba svirati cijelu noć pop i rock glazbu spremni smo to odraditi, a isto tako možemo cijelu noć svirati narodne ili tamburaške pjesme jer sviramo dosta melodija koje većina ovdašnjih sastava nema u svome programu-nastavlja Zec.

„Vertigo band“ osim Željka Svobode-Zeca još čine Vjeko Penava(bas gitara), Ilija Pršlja-Ćivo(pjevač), Matija Ivanković(solo gitara) i Martin Šutić(bubnjevi).

Uz takav rad nabavili su i potrebnu razglasnu i rasvjetnu opremu koja na njihovim nastupima može zadovoljiti sve potrebe uključujući i veće prostore sa 500 osoba.

Imaju i podosta planova jer nastavljaju raditi i uvježbavati novi što širi repertoar, u planu je snimanje jedne njihove autorske pjesme, a ovih dana će imati pred sobom prvi promotivni album.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot