„Vertigo band“ – mlada ekipa za široki repertoar glazbe

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Iako djeluje tek osam mjeseci glazbena skupina „Vertigo band“ iz Požege može se pohvaliti nizom nastupa počevši od svadbi i zabava pa do svirki u ugostiteljskim objektima ne samo požeškog već i našičkog, gradiškog i brodskog kraja.

-Željeli smo okupiti mlade ljude koji se bave glazbom, koji hoće raditi i da budemo drugačiji od ostalih sastava ovog kraja – kaže nam Željko Svoboda-Zec, klavijaturista i osnivač „Vertigo banda“ dodajući da im je prosjek godina nešto iznad 25!

Na tragu toga pokušavaju napraviti iskorak tako da uz cjelokupan repertoar tamburaških i narodnih pjesama sviraju domaću zabavnu glazbu, kao i stranu uključujući pop i rock kao popularne stilove zabavnjaka. Zbog takvog načina rada često imaju probe nastojeći pratiti hitove koji izlaze na glazbenu scenu i koji su popularni među publikom.

-Ako treba svirati cijelu noć pop i rock glazbu spremni smo to odraditi, a isto tako možemo cijelu noć svirati narodne ili tamburaške pjesme jer sviramo dosta melodija koje većina ovdašnjih sastava nema u svome programu-nastavlja Zec.

„Vertigo band“ osim Željka Svobode-Zeca još čine Vjeko Penava(bas gitara), Ilija Pršlja-Ćivo(pjevač), Matija Ivanković(solo gitara) i Martin Šutić(bubnjevi).

Uz takav rad nabavili su i potrebnu razglasnu i rasvjetnu opremu koja na njihovim nastupima može zadovoljiti sve potrebe uključujući i veće prostore sa 500 osoba.

Imaju i podosta planova jer nastavljaju raditi i uvježbavati novi što širi repertoar, u planu je snimanje jedne njihove autorske pjesme, a ovih dana će imati pred sobom prvi promotivni album.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: