VELIKO HVALA DAROVATELJIMA: U trodnevnoj akciji prikupljeno 351 doza krvi /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Požega ovog tjedna bilo je organizirano prvo ovogodišnje dobrovoljno darivanje krvi.

Dana 30. travnja akciji je pristupilo 130 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 109 darovatelja. 2.svibnja akciji je pristupilo 134 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 121 darovatelj. Dana 3. svibnja akciji je pristupilo 145 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 121 darovatelj. Ukupno je u ovoj trodnevnoj akciji pristupilo 409 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 351 dobrovoljnih darovatelja i time spasilo nečiji život.

– Zahvaljujemo se na odazivu svim darovateljima te medijima koji su i ovaj puta pomogli u promoviranju akcije i dobrovoljnog darovanja krvi – istakao je ravnatelj CK GK Požega, Miroslav Zelenika.

Iz Crvenog križa ujedno podsjećaju da darovatelj krvi može biti svaki zdravi čovjek od 18 do 65 godina, da je darovanje krvi bezbolan akt koji ne narušava zdravlje davaoca. Dobrovoljnim davanjem krvi ujedno kontroliramo naše zdravlje, te da je Krv kao lijek nezamjenjiva.

Foto: D. Mirković

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića