Veliki odaziv antikvara, kolekcionara, hobista i proizvođača suvenira

Autor: V.P.

Sajam antikviteta 21.6.2015.POŽEGA – U organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i pokroviteljstvu grada Požege i TZ grada Požega održan je do sada po broju izlagača najveći, 5. Sajam antikviteta u Požegi. Prepuna je bila pješačka zona grada Požege koju je okupiralo čak 36 štandova izlagača, antikvara i sakupljača antiknih stvari, raznih kolekcionara od filatelije, numizmatike, militarije, brojnih hobista koji je sakupljanje raznih stvari ili tematskih cjelina glavna preokupacija. Bilo je tu i onih koji stare uporabne predmete i dijelove starog namještaja repariraju i stilski uređuju, ali i proizvođača suvenira, narodnih nošnji, zlatoveza i dr. Iako je najviše izlagača izvan Požeško-slavonske županije, iz cijele Slavonije, a najviše iz Osijeka i njegove okolice, ovaj puta smo imali i dvanaest izlagača iz Požeštine.

– Posebno nas veseli što se od prvog sajma kada je tek nekoliko izlagača iz Požege bilo prisutno na sajmu, što se svaki puta taj broj povećavao, te smo na ovom prvom jubileju sajma imali do sada imali najviše domaćih izlagača. Sajam antikviteta u Požegi postaje sve više kultno mjesto i već sada se o tome priča nekoliko tjedana prije, a da dođu, pogledaju i pronađu nešto za sebe i ovaj puta iskoristilo je priliku nekoliko tisuća posjetitelja iz cijele županije. Svakako nas to potiče da i dalje idemo u organizaciju sajma antikviteta i još poboljšamo taj sajam na zadovoljstvo građana – istakao je urednik tjednika Kronika požeško-slavonska, Vladimir Protić, koji je prije nekoliko godina izložio svoju ideju i predložio da se i grad Požega vrati među one gradove u Hrvatskoj, koji imaju svoje tradicionalne sajmove antikviteta. Sajam je odraz duše i tradicije jednog grada, a i dobar turistički mamac koji privlači posjetitelje u grad.

 Podršku ovogodišnjem Sajmu, kao i svake godine daje grad Požega, a osobno su ga posjetili i razgledali cijeli sajam požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Darko Puljašić. Gradonačelnik Neferović je zaželio organizatorima da ne posustaju nego nastave i dalje sa Sajmom antikviteta, te da će grad Požega i dalje dati svoju potporu. Jedno ovakvo okupljanje ovom gradu treba i daje mu svakako europski štih, koji je ovaj grad oduvijek imao.

Sajam antikviteta je ugostio i učenice i profesore Obrtničke škole za zanimanje odjevnih tehničara i krojačica, koji su u pravoj modnoj reviji, na pisti u pješačkoj zoni prikazali svoje maturalne radove i radove s kojima su osvajali priznanja na državnim natjecanjima strukovnih tekstilnih škola. Za brojne građane koji su se okupili oko modne piste, to je bilo prvi puta da u živo gledaju jednu modnu reviju, koju su učenice odradile u odličnom stilu. I za učenice i njihove profesorice ovo je bilo također dragocjeno iskustvo ovakvih nastupa u živo na otvorenim prostorima uz glazbu, jer zajedno planiraju izlaske na natjecanja ali i privlačenje svojim odlično osmišljenim kreacijama i realizatore tih ideja, zainteresirane proizvođače koji bi izrađivali nagrađene kolekcije. Suradnja tjednika Kronika požeško-slavonska i Obrtničke škole počela je još prošle godine i sve uspješnije se nastavlja.

 Organizator planira sljedeći Sajam antikviteta organizirati ove jeseni, pa poziva Požežane i žitelje Požeško-slavonske županije koji se u bilo kojem obliku bave antikvitetima, restauriranjem starih stvari, tradicijskih predmeta, starih predmeta iz domaćinstava, uređenjem dijelova namještaja, izradom suvenira raznih oblika da se već sade odluče i prijave svoje učešće na sajmu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: