Velike količine pijeska “za seoski put” ali i za….

Autor: Požega.EU

BRODSKI DRENOVAC – Kontaktiralo nas je više mještana Brodskog Drenovca koji su ukazivali na nekakve čudne stvari koje se dešavaju i prema mnogima koje su nedozvoljene. Unazad nekoliko dana pojavili su se radni strojevi na rijeci Orljavi koji “nešto rade” a kamioni, kako doznajemo, intenzivno odvoze velike količine pijeska u nepoznatom pravcu. Sve je to netko prijavio nadležnim službama iz kojeg razloga je kako nam govore došla policija i inspekcija kako bi sve okolnosti utvrdila.

Da bi se uvjerili što se sve događa zaputili smo se ka Brodskom Drenovcu gdje smo imali što i vidjeti ali i čuti. Nismo nikoga zatekli od nadležnih institucija a jedan nam je mještanin rekao da smo došli ranije mogli smo zateći više njih, kako policajaca tako i onih u civilu za koje pretpostavlja da su inspektori. Na seoskom putu prema Orljavi prošli smo pokraj kamiona koji je bio natovaren pijeskom. Vožnjom tim seoskim putem koji je u dužini preko 500 metara vidljivo je da je isti nasipan. Došli smo do jednog predjela u polju gdje smo zatekli veće količine kvalitetnog pijeska, a ne nekakvih “naplavina pijeska sa zemljom”, kako nam je u kasnijem razgovoru rekao Miroslav Taborski, voditelj Hrvatskih voda Požega. Veliki “plato” i tada sa velikim hrpama pijeska bio je tamo, dok smo bili na tom mjestu došao nam je jedan mještanin i pokazivao na mobitelu slike na kojima se vide još veće količine pijeska koje su tu bile dan dva prije. Gdje nje to završili o sam se pita ali je uvjeren da se radi o velikim količinama koje su negdje odvezene i koje su u vrijednosti preko sto tisuća kuna.

S tog dijela, gdje smo nalazili, u daljini smo, kod Orljave, vidjeli kako bager nešto radi ali nismo išli do dolje iz više razloga. Po povratku u selo susreli smo trojicu mještana koji su nam rekli da se bez potrebe “diže frka” i da se tu radi samo o nasipanju puta u što se baš ne bi moglo povjerovati. Kažu da su ribiči angažirali nekakvog prijevoznika i vlasnika radnih strojeva iz Oriovca koji njima radi uslugu uređenja puta a da on sebi odveze za svoje potrebe koji kamion kako bi naplatio usluge koje radi. Može li se na takav način to raditi i tko je odgovoran i tko je odobrio uređenje puta, vađenje pijeska, odvoženje u nepoznatom pravcu i ne baš malih količina ostaje na institucijama da to utvrde.

Vezano za sve navedeno kontaktirali smo Miroslava Taborskog iz Hrvatskih voda Požega koji nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je od odobrio raspolaganjem “nanosa pijeska” koji su nastali tijekom poplava. Da nismo bili na tom mjestu i uvjerili se da se ne radi o nanosima možda bi u to i povjerovali. Pitali smo gospodina Taborskog da li je on bio na tom mjestu kad je saznao da se nešto čudno događa rekao je da nije i da ne može biti istovremeno na dva mjesta. Malo čudan odgovor!  Nije htio s nama puno razgovarati pod izgovorom da je kod njega nadležna inspekcija s kojom razgovara na tu temu.

Vezano uz angažman prijevoznika i vlasnika strojeva koje smo zatekli u Brodskom Drenovcu kontaktirali smo vlasnika, koji je najvjerojatnije iz Oriovca, Taj gospodina nam je rekao da su njega angažirali članovi ribarske udruge da im uredi put do ribnjaka i da je sad zbog toga nastao veliki problem. Nije nam moga reći ili nije htio na koji će mu način biti plaćeni radovi koje vrši a opovrgavao je navode da on pijesak svojim kamionima već duže vrijeme vozi i prodaje kakao nam neki mještani tvrde.

Što zakonske odredbe govore o mogućnostima raspolaganjem pijeska, a radi se o ne baš malim količinama, to će svakako morati utvrditi nadležne službe, a kako doznajemo kao takve radnje već su i započele. Ostaju još brojne nepoznanice koje će se trebati utvrditi i za to dati valjano obrazloženje.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot