Velika akcija policije: Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa….Vežite se!! /FOTO/

Autor: D.K.

Tijekom ovog tjedna na području Policijske uprave požeško-
slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. S policijskim službenicima tijekom provođenja akcije bili su i novinari koji su se imali priliku uvjeriti kako i na koji način postupaju policijski službenici te koliko se vozači pridržavaju prometnih propisa, prvenstveno misleći na korištenje sigurnosnog pojasa.

Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere se poduzimaju i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.


Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

S novinarima su u akciji bili i Davor Bašić, policijski službenik za preventivu i metodologiju u cestovnom prometu i glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković koja je naglasila kako se različite akcije provode na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor brzine, nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

-U skladu s tom akcijom tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 11. do 17. ožujka na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a policijski službenici danas pojačano provode aktivnosti vezane za tu vrstu prekršaja – rekla je glasnogovrnica Janković dodajući kako novčana kazna za nekorištenje pojasa iznosi 500 kuna.

-Što se tiče naše Policijske uprave u protekloj godini zabilježeno je 1.729 prekršaja nekorištenja pojasa dok je u prva dva mjeseca ove godine evidentirano 256 prekršaja. Također skrećemo pozornost da je zakonom propisano da se pojas obavezno koristi i na zadnjim sjedištima te da ćemo i dalje kontinuirano provoditi akcije u prometu vezane za tu vrstu prekršaja – naglasila je Niklina Janković, glasnogovrnica Policijske uprave požeško-slavonske.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije