Veličani osvajaju alpske vrhove

Autor: J.M.D.

VELIKA – Članovi Planinarskog društva Mališćak, Josip Augustinović, Tomislav Jurić, Anton Lukačević, Mario Perić,  Zoran Svirčić, Dalibor Terzić, Leonardo Perinović, Maja Jedinak  i Ivan Augustinović,  vratili su se iz Austrije bogatiji za još jedno novo iskustvo.  Posjetili su austrijske Alpe, područje koje se zove Hohe Tauern,  najveći zaštićeni prostor u srednjoj Europi koji se proteže preko saveznih pokrajina Tirola, Koruške i Salzburga. Ovo područje specifično je po prostranim ledenjacima i prekrasnoj prirodi.

Velički planinari unatoč vjetru i vrlo hladnom vremenu odlučili su se popeti na planinske vrhove ovog dijela Alpi. Tako je prvoga dana osvojen Grauleitenspitze, vrh koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.891 metara. Drugi dan je slijedio uspon na Kleine Ankogel (3.096 m) i poznati Ankogel (3.251 m), kolijevku alpinizma i prvi zaleđeni vrh Alpa koji je čovjek osvojio.

Unatoč tome što se nisu svi članovi društva uspeli na sve vrhove ali i lošem vremenu, planinari su se vratili sretni i zadovoljni puni planova za buduća osvajanja novih planinskih vrhova.

Više iz kategorije